ROMSILVA continua sa-si bata joc de frumusetile ROMANIEI. Cum se distrug ATRACTIILE TURISTICE din sudul BANATULUI?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.07.2017 12:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

CHEILE NEREI, un traseu ecoturistic emblematic pentru sudul Banatului, la care Romsilva pune o taxa de cinci lei la intrare şi ofera un acces de doi bani la atracţiile turistice.

Grupul Ecologic de Colaborare Nera a monitorizat, in perioada 14 — 15 iulie a.c, in cooperare cu Liceul MATHIAS HAMMER din Anina, activitaţile antropice care agreseaza patrimoniul Parcului Naţional Cheile Nerei — Beuşniţa, precum şi starea infrastructurii de vizitare a parcului. 

Activitatea s-a derulat pe un traseu cuprins intre Podul Beiului şi Lacul Dracului, cu intrare şi pe minitraseul de pe Valea Rea.

Pe Cheile Nerei, zona pe care RNP Romsilva o administreaza aproape in totalitate, peisajul mirific impreuna cu legendele care insoţesc atracţiile turistice intalnite la tot pasul sunt, din pacate, in contrast cu posibilitaţile de vizitare ale parcului pe care structurile din teritoriu ale RNP Romsilva le asigura aici in acest moment, spune GEC Nera.

Copacii prabuşiţi peste traseul de baza bareaza calea copiilor şi persoanelor in varsta, un segment de vizitatori vulnerabil la asemenea obstacole.

Puntea suspendata de la Vogiun, care ar putea deveni brand-ul turistic al Cheilor Nerei, este aproape fara podina şi inaccesibila vizitatorului obişnuit. Probabil din cauza 'lipsei' materialului lemnos.

Se intalnesc la tot pasul depozite mari de PET-uri aduse din Valea Almajului de apele de viitura ale Nerei.

Pe durata a 16 ore, dus — intors, de mers pe jos ( practic 2 zile de vizita a traseului) nu exista o acoperire cu semnal de reţea GSM iar riscul unei accidentari prin prabuşire sau a unei muşcaturi de vipera exista şi pentru iniţiaţi.

Sunt doar cateva probleme, obiective sau subiective, ale infrastructurii de vizitare de pe Cheile Nerei care au fost incluse in raportul de monitorizare al GEC Nera realizat cu ocazia evenimentului şi care umbresc farmecul acestui traseu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.