Rotary a oferit 28.400 lei Fundatiei Cristian Serban

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.10.2012 16:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În această primăvară, o nenorocire s-a întâmplat la Centrul de Tratament şi Recuperare pentru Tineri şi Adolescenţi cu diabet zaharat şi hemofilie Cristian Şerban din Buziaş, când acoperişul clădirii principale a fost cuprins de flăcări.
În prezent, centrul funcţionează la mai putin de jumatate din capacitate din cauza incendiului devastator din 19 mai, care a afectat in totalitate cladirea principala a centrului, pagubele fiind estimate la 300.000 euro.
Buzias este singurul loc din tara unde se face educarea copilului cu diabet de tip 1 si, de asemenea, singurul loc din tara unde hemofilicii au primit o sansa, au avut conditii de recuperare si tratament gratuit.
Centrul, construit exclusiv din donatii si integrat in sistemul de stat, pentru ca pacientii sa poata beneficia de tratament gratuit, ingrijeste anual sute de pacienti, centrul fiind unic in Romania si singurul din Europa de Est. Pacientii sunt spitalizati in mod gratuit.
Pe 16 octombrie, ora 18, la Hotel Continental, preşedinţii cluburilor Rotary din Timişoara şi Buziaş au înmânat un cec în valoare de 28.400 lei, dr. Margit Şerban, preşedinta Fundaţiei Cristian Şerban din Buziaş, sumă rezultată în urma donaţiilor făcute de membrii Rotary, în cadrul Balului Districtual 2011.

De la actiuni intreprinse pentru a facilita existenta de zi cu zi unor categorii sociale defavorizate (batrani institutionalizati, tineri merituosi, dar cu posibilitati materiale reduse, persoane cu dizabilitati), pana la organizarea de evenimente culturale si manifestari sportive de amploare, la dotarea de spitale si editarea de carti, Clubul Rotary Timisoara se implica activ in comunitatea timisoreana. 
Binecunoscutele baluri de binefacere Rotary au inlesnit si in acest an acordarea de sprijin financiar.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.