Rromii din Maguri si corul evreiesc, cu cantatul la Festivalul Etniilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.06.2015 11:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Duminica, de la ora 15.30, Muzeul Satului Banaţean din Timişoara va gazdui spectacolul anual a carui amploare atinge cele mai frumoase cote la el acasa – adica pe Aleea Etniilor.

Pe langa programul folcloric artistic, un spectacol in sine este imaginea mai multor etnii in porturi populare, facand ”ocolul pamantului” prin Muzeul Satului Banaţean, in frunte cu Fanfara de la Recaş.
Etnia gazda a ediţiei a XV-a va fi cea ucraineana, cu reprezentanţii şi cu formaţiile artistice de la Kozacioc, judeţul Suceava, şi Ştiuca, judeţul Timiş.
De asemenea, la ora 17, pe scena vor urca formaţiile: germana din Variaş (Timiş), sarbeasca din Becicherecul Mic (Timiş), maghiara din Tormac (Timiş), armaneasca din Cogalniceanu (jud. Constanţa), ceha din Garnic (Caraş-Severin), rroma din Maguri (Timiş) şi Corul evreiesc din Timişoara.
O asemenea parada nu trebuie ratata, mai ales pentru ca oglindeşte particularitatea Banatului şi mai ales a Timişoarei – multiculturalitatea, convieţuirea şi diversitatea.
O diversitate care nu vine din manualele contemporane de management, ci una care a existat inaintea noastra, una vie şi fireasca.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.