Sa curga banii: Imprumut de 112 milioane lei pentru Timisoara...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.03.2014 14:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Municipiul Timisoara şi International Finance Corporation (IFC), membru al grupului Banca Mondiala, au semnat un contract de finantare in valoare de 112 milioane de lei, la sediul misiunii IFC – World Bank din Romania.

Cele 17 proiecte ce vor fi finantate raspund problemelor prioritare ale comunitatii, realizarea lor conducand la imbunatatirea infrastructurii sociale, economice si de mediu a municipiului.
Proiectele vizeaza sistemul centralizat de incalzire a oraşului, transportul public şi alte obiective de investitii publice de interes local cofinantate prin programe UE.

”Scopul imprumutului este de a cofinanta proiectele europene dezvoltate de municipalitate prin intermediul unei structuri financiare cat mai eficiente şi adecvate. Suntem bucuroşi ca am reuşit atragerea langa noi a unei institutii financiare de anvergura cum este IFC cu care dorim sa cooperam cat mai bine pentru devoltarea Timisoarei, municipiu recent premiat de prestigioasa revista Forbes drept cel mai dinamic oras din Romania. A fost o munca sustinuta pentru gasirea celei mai bune formule şi vreau sa multumesc tuturor celor implicati”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

La eveniment au mai participat vicepresedintele IFC-World Bank, Dimitris Tsitsiragos, seful misiunii IFC in Romania, Ana Maria Mihaescu, precum şi Valentin Miron şi Marius Bostan de la VMB Partners SA - consilierul financiar al municipiului Timişoara.

”Impreuna cu expertii municipalitatii şi ai IFC am structurat aceasta finantare astfel incat sa raspunda necesitatilor municipiului Timişoara. Din acest motiv am preferat imprumutul in moneda nationala, valoarea de 112 milioane de RON fiind determinata astfel incat sa asigure un efect optim de leverage in procesul de absorbtie a fondurilor europene. Durata de creditare este de 12 ani, rambursarea incepe dupa o perioada de gratie de 2 ani, dobanda este fixa şi are o valoare calculata in functie de rata swap LIBOR 6 luni”, a explicat Valentin Miron, preşedinte VMB Partners S.A.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.