S-a dat liber si la TRAFICUL cu MEDICAMENTE. Daca tot s-au scumpit si nu poti lua nici o aspirina fara recomandarea (taxata) medicului...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.04.2018 10:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora-Moravita- I.T.P.F. Timisoara, impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit si confiscat 149 comprimate Bromazepam, substante aflate sub control national, pe care un barbat intentiona sa le introduca ilegal in tara.

In data de 07.04.2018, in jurul orei 08:40, in Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravita, judetul Timis, s-a prezentat pentru a intra in tara o persoana de sex masculin, P. M., in varsta de 58 de ani, cetatean sarb, la volanul unui autoturism marca Skoda, inmatriculat in Serbia.
 In urma controlului efectuat asupra bagajelor barbatului, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, 149 comprimate Bromazepam, acestea fiind substante aflate sub control national, inscrise in Anexa nr. III din Legea 143/2000, privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.
Barbatul a declarat ca tabletele ii aparţin şi le folosea pentru uz propriu, neavand cunoştinţa ca sunt interzise pe teritoriul Romaniei.
          Comprimatele  au fost retinute de lucratorii Biroului Vamal Moravita, iar politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de introducere in tara de droguri de risc, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun.

Bromazepamul este un medicament din familia benzodiazepinelor.
Este folosit in general ca şi anxiolitic, pentru a reduce tensiunea psihica şi starile de agitaţie.
Are proprietaţi sedative şi de favorizare a somnului, relaxeaza musculatura incordata şi este anticonvulsivant, avand efecte asemanatoare cu diazepamul (Valium).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.