S-a deschis oficial BANAT BUSINESS PARK, cel mai mare PARC INDUSTRIAL din VESTUL ROMANIEI

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.05.2017 15:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Cel mai mare Parc Industrial din vestul Romaniei şi-a deschis porţile pentru companiile interesate sa işi dezvolte activitatea de producţie sau administrativa in Europa de Est, odata cu lansarea oficiala care a avut loc pe 18 mai 2017.
Localizat in comuna Sanandrei, judeţul Timiş, Banat Business Park se afla la o distanţa de doar 5 km de Timişoara, la intersecţia cu viitorul drum expres care va face legatura directa intre Autostrada A1 Budapesta — Bucureşti, E69 şi Timişoara.
 
Banat Business Park este certificat conform Legii 186/2013, primind in decembrie 2016 titlul de Parc Industrial.
Acesta are o suprafaţa totala de 856.700 mp, plan urbanistic zonal aprobat şi beneficiaza de infrastructura dezvoltata sa raspunda solicitarilor oricarui client: putere electrica disponibila de 250 MW, sistem de stingere a incendiului şi hidranţi certificaţi FM Global, gaz, apa, canalizare şi fibra optica.
Parcelele, in numar total de 41, se vand cu toate utilitaţile incluse in preţul terenului şi pot fi comasate şi divizate, in cazul in care acest lucru ar fi solicitat de catre un client. Clienţii Parcului Industrial beneficiaza de scutire de la plata taxelor şi impozitelor pe o perioada de 49 de ani, in condiţiile Legii 186/2013 şi potrivit Hotararii Consiliului Local al Primariei Sanandrei nr. 21 din 27.07.2016.

”Printre primii clienţi ai Banat Business Park se numara compania germana B. Braun, unul dintre cei mai importanţi furnizori, la nivel mondial, in domeniul produselor medicale. B. Braun deruleaza activitaţi in domeniul producţiei de dispozitive medicale şi farmaceutice şi al serviciilor de dializa, avand aproximativ 800 de angajaţi in Romania.
In perioada urmatoare, compania germana va demara o investiţie de tip greenfield in cadrul Banat Business Park, prin care va construi la Sinandrei: o fabrica de soluţii perfuzabile, un centru de cercetare şi dezvoltare ştiinţifica cu laboratoare specializate şi un nou centru logistic. Demararea investiţiei va incepe in august 2017, urmand a fi finalizata pana in anul 2020 şi va genera aproximativ 250 de noi locuri de munca”- a declarat Georg Bardeau, director de dezvoltare Banat Business Park.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.