S-a furat nucul din Cimitirul Saracilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.12.2011 14:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

*Defrişări ilegale de arbori *Verificări în trafic *Acţiuni de verificare

**În data de 04.12.2011, poliţiştii locali din cadrul Secţiei 2 Poliţie Locală, au fost sesizaţi despre faptul că, în Cimitirul Săracilor, 3 persoane de sex masculin execută tăieri de corecţie şi defrişări arbori.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că persoanele în cauză, numiţii O. Nicolae şi D. Valentin, ambii din com. Călui, jud. Olt, şi P. Ion din Timişoara, au tăiat un arbore (nuc) despre care au declarat că urma a fi secţionat şi folosit pentru încălzire. Deoarece aceştia executau astfel de lucrări fără a deţine acordul serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, au fost sancţionaţi, în conformitate cu prevederile H.C.L.371/2007 modif. privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul municipiului Timişoara, cu amendă în valoare de 300 de lei.

**În perioada 21-27.11.2011 poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie au desfăşurat activităţi de asigurare a fluenţei traficului rutier la nivelul municipiului Timişoara şi de disciplinare a conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale.
În cadrul activităţii desfăşurate s-a urmărit respectarea de către conducătorii auto a normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul pe străzi cu sens unic, în scopul asigurării unei fluenţe a traficului la nivelul municipiului.
Astfel, în perioada menţionată s-a constatat şi aplicat un număr de 216 de sancţiuni în valoare de 56.779 lei, după cum urmează :
*173 de sancţiuni în valoare de 35.845 lei aplicate în conformitate cu O.U.G. 195/2002 rep. privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea cele mai multe fiind aplicate pentru nerespectarea indicatorului « oprirea interzisa;
*38 de sancţiuni în valoare de 18.334lei conform H.C.L.371/2007 modif. privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe raza mun. Timişoara. Dintre acestea cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe trotuare.
*2 sancţiuni contravenţionaleîn valoare de 2.000 de lei conform H.C.L. 486/06 modif. privind parcarea vehiculelor grele pe teritoriul municipiului Timişoara
*3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 600 lei, în conformitate cu Legea 61/1991 rep. privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Totodată, au fost ridicate 57 de autovehicule iar alte 30 au fost blocate, aplicându-se şi un număr de 24colante autoadezive.

**În data de 02.12.2011, în timp ce executau serviciul de patrulare, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au observat, pe Calea Stan Vidrighin, două persoane de sex masculin care transportau cu un cărucior fier vechi. Trecând la verificarea acestora, poliţiştii au constatat că cei doi, G. Gabriel şi H. Sebastian, ambii din Timişoara, aveau asupra lor 15 bucăţi de tablă zincată despre care au declarat că le-au găsit în Complexul Studenţesc şi un suport din metal pentru parcare biciclete pe care susţin că l-au primit de la o persoană necunoscută.
În conformitate cu prevederile art. 12 din Legea 155/2010 şi ale art. 23 din H.G. 1332/2010 cei în cauză au fost conduşi la Secţia 2 din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara în vederea continuării cercetărilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.