Sa nu faci baie in raul Timis. S-au recoltat microbi coliformi...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.07.2013 18:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada iunie-iulie 2013, Direcţia de Sănătate Publică a efectuat acţiuni de control pentru verificarea respectării legislaţiei în vigoare la bazele de agrement, ştrandurile, piscinele, bazinele de înot, campingurile turistice şi taberele care funcţioneză pe raza judeţului în perioada sezonului estival.
În cadrul acestor controale, au fost verificate 21 de unităţi şi nu au fost constatate deficienţe igienico-sanitare la unităţile controlate.
De asemenea, în perioada sezonului estival, s-a verificat calitatea apei din cele 2 zone naturale de îmbăiere, neamenajate şi neautorizate - Albina şi Şag.
Începând cu data de 1 iunie până în 15 septembrie, inspectorii DSP recoltează bilunar probe de apă din amonte şi aval de zona de îmbăiere.
În conformitate cu HGR 459/2002, până la această dată, probele de apă recoltate din râul Timiş în cele 2 puncte nu se încadrează în parametrii microbiologici (bacterii coliforme) şi fizico-chimici (turbiditate), neputând fi utilizată pentru îmbăiere, existând riscul îmbolnăvirii populaţiei.
Au fost transmise primăriilor din cele 2 localităţi notificări pentru interzicerea scăldatului şi au fost efectuate controale pentru a verifica existenţa panourilor de avertizare a populaţiei cu SCĂLDATUL INTERZIS!...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.