Sa vina iarna! Judetul Timis va primi o senilata si 50.000 de doze de vaccin antigripal...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.10.2013 22:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - La Instituţia Prefectului, a avut loc şedinţa Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţa, condusa de prefect Eugen Dogariu,  avand ca tema asigurarea conditiilor pentru desfasurarea normala a activitatilor economice si sociale la nivelul judetului Timis, in sezonul de iarna 2013-2014.
Mai exact, este vorba de aprovizionarea cu combustibili pentru asigurarea agentului termic pentru populatie, pregatirea utilajelor si aprovizionarea cu material antiderapant pentru deszapezirea drumurilor nationale, judetene si municipale, pregatirea Aeroportului International Timisoara Traian Vuia, asigurarea continuitatii in alimentarea cu apa a localitatilor, precum şi  situatia vaccinarii antigripale in judetul Timis si masurile de prevenire a imbolnavirilor specifice sezonului.
Conform celor prezentate, a reieşit faptul ca atat la nivelul Colterm, in Timişoara, cat şi la cel al ENEL, EON Gaz şi Aquatim se fac pregatirile pentru a nu exista probleme in timpul sezonului rece.
Totodata, prefectul Eugen Dogariu a cerut sa se acorde o atenţie speciala echipelor de intervenţii in sezonul rece şi dispeceratelor pentru ca la semnalarea avariilor de catre cetaţeni sa se raspunda cu promptitudine la apel, astfel sa nu mai existe, ca in trecut, situaţii in care sa nu se poata semnala avarii din cauza ca la dispecerate nu raspunde nimeni.
In plus, s-a cerut Consiliului Judeţean Timiş sa ajute primariile care nu au putut, inca, sa asigure stocurile de combustibil pentru toate şcolile din Timiş.
In ceea ce priveşte pregatirea utilajelor si aprovizionarea cu material antiderapant pentru deszapezirea drumurilor nationale, judetene si municipale, acţiunea este in curs de finalizare, urmand ca la inceputul iernii poliţia rutiera sa faca verificari la societaţile care vor face deszapezirea, pentru a se vedea daca exista stocurile de antiderapant necesare şi daca utilajele sunt pregatite.
Faţa de anii trecuţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa va primi zilele urmatoare o şenilata, care a fost achiziţionata de Consiliul Judeţean Timiş, şi care va face posibil accesul in zonele puternic inzapezite.
Referitor la vaccinarea  antigripala in judetul Timis, Direcţia de Sanatate Publica a anunţat ca in luna noiembrie in judeţ vor ajunge 50.000 de doze de vaccin antigripal.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.