Sabina Puertolas, la Timisoara Muzicala

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.05.2012 11:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Festivalul Operei Naţionale Române din Timişoara continuă luni, 28 mai 2012, de la ora 19, cu opera „Bărbierul din Sevilla”, de Gioacchino Rossini, un spectacol extraordinar în care rolul Rosina va fi interpretat de Sabina Puertolas, soprana spaniolăpe care mii de timişoreni au admirat-o cântând alături de Jose Carreras, în concertul pe care acesta l-a susţinut în 2008 în oraşul dde pe Bega.

Născută la Zaragoza, Sabina Puertolas a absolvit Conservatorul Pablo Sarasate din Pamplona şi a obţinut, în 1993, bursa „Montserrat Cabbale - Bernabe Marti”. Este laureata celor mai importante concursuri muzicale din lume, între care Operalia din 2003, competiţie a tenorului Placido Domingo, alături de care soprana spaniolă a cântat în gala concursului, devenind apoi una dintre partenerele de scenă favorite ale celebrului tenor. În mai 2001, Puertolas a debutat la Scala din Milano, sub bagheta dirijorală a lui Riccardo Muti. A cântat împreună cu Placido Domingo la Scala, la Opera din Washington şi la Teatrul „Real” din Madrid.
Alegere perfectă pentru o plăcută seară de primăvară, „Bărbierul din Sevilla” le va oferi melomanilor timişoreni prilejul să se întrebe „ce e amorul?”, să râdă cu Don Bartolo şi Figaro şi să fredoneze Aria calomniei alături de o distribuţie captivantă, care îi cuprinde clujenii Florin Estefan (Figaro) şi Tony Bardon (contele Almaviva), Peter Hercz (Ungaria) în rolul Bartolo, Octavian Vlaicu (Basilio), Dan Patacă (Fiorello), Gabriella Varvari (Berta), Mugurel Chirilă, Dan Spanache.
La pupitrul dirijoral se va afla David Crescenzi (Italia).

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.