Sacalaz spune nu fracturarii si se pregateste de referendum

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.03.2015 14:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Asociaţia Pro Mediu Timiş, in colaborare cu cetaţenii comunei Sacalaz şi consilierii locali, a organizat, pe 7 martie, o adunare populara informativa despre riscurile exploatarii resurselor prin fracturare hidraulica.
Au participat peste 300 de localnici şi printre vorbitori s-au aflat ing. Mircea Goloşie, ing. Alexandru Hernea, ing. Dimitrie Musca, parintele Borza, Ceparu Marioara, alaturi de numeroşi localnici.
In cadrul evenimentului s-a amintit şi faptul in zona Sacalaz şi a satelor aparţinatoare peste 50 de oameni au fost harţuiţi şi daţi in judecata de catre firmele de prospecţiuni, dar din fericire procesele au fost caştigate.

Adunarea a fost o pregatire pentru referendumul din 15 martie, organizat tocmai ca sacalazenii sa poata avea un cuvant de spus, decisiv şi democratic, pentru binele comunitaţii lor, ce numara peste 6800 de votanţi.
Cetaţenilor le este realmente frica de o eventuala exploatare şi se tem pentru comunitatea lor, apa lor potabila şi viaţa lor.

“Acest referendum pune in practica poziţia asumata public de preşedintele Romaniei prin intermediu Facebook in campania electorala, cum ca nu se vor implementa proiecte de exploatare a resurselor fara consultarea prealabila a comunitaţilor locale afectate. Ne dorim ca in perioada urmatoare metoda de consultare numita referendum sa fie preluat şi in alte localitaţi, pana cand Guvernul va realiza ca exista o majoritate copleşitoare a romanilor care nu doresc aceasta metoda nociva de exploatare a resurselor” - a concluzionat Budai Amandi-Bianka, preşedinte al Asociaţiei Pro Mediu Timiş şi cetaţean al Sacalazului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.