Saptamana migrantilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.08.2012 10:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In acest sfarsit de saptamana, politistii de frontiera au depistat si retinut 12 persoane, cetateni din Algeria, Maroc, Egipt, Yemen si Mauritania, care incercau sa treaca ilegal frontiera romana.Patru migranti au fost retinuti de catre politistii de frontiera timisoreni, in timp ce intentionau sa treaca ilegal frontiera verde. Alti 7 migranti au fost descoperiti de politistii de frontiera ascunsi intr-un automarfar care transporta lemn de foc, iar unul ascuns intr-o lada frigorifica dintr-un microbuz.

*In data de 04.08.2012, in jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, judetul Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara, cetateanul maghiar Janos S., in varsta de 31 ani, sofer pe ansamblul de vehicule cap tractor cu semiremorca inmatriculat in Ungaria.
Conform documentelor de insotire a marfii, acesta transporta lemn de foc, pentru o societate comerciala din Ungaria.
Cu ocazia cantaririi automarfarului, s-a constatat o greutate in plus fata de cea declarata in documentele de insotire a marfii. Politistii de frontiera au procedat la un control amanuntit, ocazie cu care in compartimentul marfa au fost descoperite ascunse 7 de persoane de sex masculin.
Din cercetari, a rezultat ca persoanele descoperite au diferite cetatenii: Maroc, Mauritania, Egipt si Yemen, cu varste cuprinse intre 14 si 37 de ani si intentionau sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
*In data de 05.03.2012, in jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judetul Timis, s-a prezentat pentru a iesi din tara, cetateanul roman Andrei B., in varsta de 25 ani, sofer al unui microbuz inmatriculat in Bulgaria, marca VW Transporter incarcat cu frigidere uzate.
Cu ocazia controlului fizic asupra autovehicolului a fost descoperita ascunsa, intr-o lada frigorifica, o persoana de sex masculin.
Din cercetari, a rezultat ca persoana descoperita este cetatean marocan, in varsta de 33 de ani si intentiona sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
*In data de 03.08.20012, in jurul orei 14.45, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, din judetul Timis, au depistat in zona de competenta, un grup de migranti, format din patru de persoane de sex masculin.
Din primele verificari s-a stabilit ca persoanele depistate proveneau din Algeria au varste cuprinse intre 18 si 30 de ani si au trecut ilegal frontiera, pe jos, din Serbia in Romania.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.