Saptamana Mobilitatii Europene va imobiliza centrul istoric

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.09.2012 11:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 16-22 septembrie 2012, se desfăşoară a unsprezecea ediţie a Săptămânii Mobilităţii Europene, eveniment sărbătorit la nivelul întregii Uniuni Europene. Tema campaniei din acest an este „Moving into the right direction”.
La fel ca şi în anii trecuţi, Primăria Municipiului Timişoara este parte a acestei campanii de conştientizare de către populaţie a creşterii gradului de poluare cauzat de traficul intens la nivel urban, dar şi de sensibilizare şi informare a cetăţenilor în ceea ce priveşte mobilitatea pe termen lung în oraş şi riscurile legate de poluare.
În perioada 16-22 septembrie vor avea loc în organizarea Primăriei Municipiului Timişoara mai multe tipuri de acţiuni, de la cele cu caracter simbolic, până la cele cu caracter permanent, cum este transformarea străzii Mărăşeşti în stradă pietonală.
În data de 22 septembrie, când la nivelul Uniunii Europene este Ziua Fără Maşini, se va închide traficul auto în zona centrală care va intra în proiectul de reabilitare şi pietonizare pentru care este deja semnat un contract de finanţare europeană în valoare de peste 65 milioane de lei.
Se vor marca şi cele 10 străzi şi trei pieţe care intră în acest proiect cu diverse acţiuni de divertisment şi sportive pentru ca timişorenii să înţeleagă mai bine dimensiunea acestui proiect extrem de important pentru Timişoara.
Nici anul acesta nu vor fi uitaţi cei mai puţin norocoşi, persoane cu diverse dizabilităţi şi pe parcursul acestei săptămâni vor avea o zi care le va fi dedicată.
Nu în ultimul rând, va fi şi o zi în care cei care lucrează în Primărie vor participa la o acţiune de marcare a Săptămânii Mobilităţii.
Acţiuni organizate de Primărie în această perioadă se doresc a fi doar un pretext pentru ca restul populaţiei să se implice şi să conştientizeze că prin gesturi mărunte, cum ar fi să renunţe pentru o zi la deplasarea cu maşina poate aduce beneficii mediului în care trăim.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.