Saptamana verde si picatura de apa

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.05.2012 08:11 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Municipiul Timişoara organizează, în perioada 22-25 mai 2012, evenimentul WATER IS VITAL – GREEN WEEK 2012/APA ESTE VITALĂ – SĂPTĂMÂNA VERDE 2012, eveniment satelit al GREEN WEEK, aprobat de către Direcţia Generală pentru Mediu a Comisiei Europene.

Primăria Municipiului Timişoara va organiza SĂPTĂMÂNA VERDE 2012 cu o serie de acţiuni: în zilele de 22 şi 23 Mai - un simpozion dedicat gestiunii apei şi o zi a porţilor deschise la Uzina de Apă din Timişoara, în strânsă colaborare cu Societatea de Apă şi Canal „AQUATIM” Timişoara, un concurs foto pe tema apei şi biodiversităţii aflate în strânsă conexiune cu apa, concursuri de desene în Parcul Rozelor, iar în 24 şi 25 Mai - ecologizarea unor lucii de apă şi o excursie de vizitare a Pădurii Verzi în scopul educării tinerilor asupra problemelor privind protecţia mediului, a importanţei apei în acest ecosistem şi a necesităţii protejării surselor de apă din această pădure.

Perioada de desfăşurare include şi două evenimente importante în calendarul evenimentelor de mediu şi anume: 22 mai – Ziua Internaţională a Biodiversităţii şi 24 mai – Ziua Europeană a Păsărilor. Prin acţiunile de ecologizare a unui luciu de apă şi organizarea excursiei de vizitare a Pădurii Verzi, se urmăreşte relevarea importanţei apei în natură, a zonelor umede şi a ecosistemelor acvatice (păsări, animale şi vegetaţie ripariană), dar şi creşterea gradului de conştientizare a cetăţenilor pentru ocrotirea naturii prin păstrarea nealterată a caracteristicilor mediului natural cu tot ceea ce implică această definiţie: reducerea şi eliminarea poluării apei şi solului dar şi păstrarea nealterată a ecosistemelor naturale.

Concursul de fotografie, care se va derula în cadrul evenimentului SĂPTĂMÂNA VERDE 2012, WATER IS VITAL - GREEN WEEK TIMIŞOARA 2012, în perioada 22 – 25 mai 2012, se adresează tuturor iubitorilor de natură şi protecţia mediului din Municipiul Timişoara.
Sloganul evenimentului este: „The water challenge – every drop counts” – „Provocarea apei – fiecare picătură contează”.
Termenul limită de expediere a fotografiilor 25.05.2012, ora 22.
În urma concursului vor fi desemnate cele mai bune 3 fotografii, care să fie postate pe paginile www.biotowns.ro, www.dmmt.ro, www.primariatm.ro şi vor fi trimise către administratorii paginii oficiali a Săptămânii Verzi 2012.
Imaginile câştigătoare vor fi desemnate în urma unui vot de către membrii juriului. Juriul este format din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Timişoara şi un specialist în arta fotografiei/fotograf profesionist.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.