Sarbatori fericite cu... dosare penale

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.01.2013 13:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 28 decembrie – 02 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru asigurarea unui climat corespunzător în trafic.
Astfel, au întocmit 15 dosare penale, conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau care nu posedau permise de conducere.

În toată această perioadă au fost aplicate 556 de amenzi, dintre care 251 au aplicate în primele două zile ale acestui an. Majoritatea conducătorilor auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv 326 de conducători auto, restul sancţiunilor fiind aplicate pentru neutilizarea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, dar şi pentru nerespectarea prevederilor legale de către pietoni, mopedişti sau biciclişti.

În perioada 01-02 ianuarie a.c., au fost amendaţi 149 de şoferi pentru că au depăşit limita legală de viteză, 41 pentru că nu purtau centura de siguranţă şi 5 pentru efectuarea manevrei de depăşire în locuri în care acest lucru nu era permis.

Tot în primele două zile au fost reţinute în vederea suspendării 16 permise de conducere pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, nerespectarea limitelor legale de viteză sau regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire.

În perioada următoare, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea indisciplinei conducătorilor auto, vizând impunerea respectării normelor legale privind viteza de deplasare şi depăşirea, dar şi consumul de alcool.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.