Scandalul indicatoarelor rutiere ia amploare

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.03.2013 19:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Forţa Civică Timiş atenţionează asupra unui abuz care continuă să se desfăşoare sub ochii autorităţilor municipale.
Milioane de euro, din banii publici, se scurg către clientela politică, în mod nejustificat, în ciuda semnalelor date de presă şi de către cetăţenii Timişoarei.
Deşi primarul Nicolae Robu a afirmat că va analiza contractul, pe 15 ani, semnat în 2001, între municipalitate şi firma Rosign, rezultatele verificărilor s-au soldat cu declaraţii de justificare, cazul fiind îngropat.
Pentru relevanţă, Forţa Civica Timiş aduce în atenţie situaţia existentă pe strada Paul Morand, aflată în Parcul Industrial Freidorf, mai degrabă o alee industrială infundată, pe care îşi au adresele doar trei societăţi comerciale, printre care şi SC Rosign SA.
De-a lungul a mai puţin de 300 metri sunt amplasate 29 de indicatoare cu “oprirea interzisa”, încă 29 de plăcuţe care atenţionează şoferii că dacă opresc ar putea să li se ridice maşinile precum şi alte indicatoare rutiere.
În total peste 70 de indicatoare amplasate în mai puţin de 300 de metri, cu alte cuvinte, în medie, la ceva mai mult de 4 metri un indicator rutier.
În faţa acestui furt asistat de oficialităţile locale, primarul Robu spune că nu poate interveni deoarece contractul permite firmei Rosign să amplaseze indicatoare unde vrea şi câte vrea.
Forţa Civică Timiş, prin prim-vicepreşedintele Laurenţiu Ştefănescu, consideră că această declaraţie e o minciună, dreptul legal al municipalităţii de-a amplasa indicatoare nu poate fi transferat printr-un contract unei firme private.
De asemenea, Primăria Timişoara nu poate fi obligată să plătească indicatoarele plasate dupa vrerea firmei private, fără acceptul prealabil de amplasare.
Costul total, după preţurile de piaţă (nu se cunosc tarifele din contractul cu Rosign) ale indicatoarelor amplasate pe strada Paul Morand este de 3327 euro.
Forţa Civică Timiş solicită primarului Robu să facă public contractul după care îşi ascunde neputinţa.
Abuzul pare să fi declanşat şi alte abuzuri.
Astfel, s-a luat la cunoştiinţă faptul că agenţi ai secţiei de poliţie nr. 3 hăituiesc clienţi ai altor firme care işi au adresa pe strada respectivă, invocând indicatoarele de “oprirea interzisă”.  
Proprietarul uneia dintre firmele care îşi au sediul pe strada Paul Morand a afirmat că este supus la presiuni din partea poliţiştilor, pentru încasarea unor taxe de protecţie.
Forţa Civica Timiş consideră că acest tip de declaraţii nu au alt scop decât acela de-a acoperi ilegalităţile cu bani publici, făcute în mod transpartinic, de către clienţi politici gata oricând să sară în barca politică aflată la putere.
De asemenea, Forţa Civică Timiş insistă ca toate contractele semnate de Primărie care au o durată mai mare de 1 an şi o valoare de peste 10.000 de euro să fie făcute publice, fiecare dintre concetăţenii noştri având dreptul de a şti cum îi sunt cheltuiţi banii din taxe şi impozite.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.