Sclavi de Timisoara in Emiratele Arabe Unite

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.04.2014 16:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii au destructurat o grupare infractionala, ai carei membri ar fi recrutat, transportat si exploatat 22 de cetateni romani in Emiratele Arabe Unite, unde i-ar fi obligat sa presteze servicii in interesul lor.

Incepand cu luna ianuarie 2014, politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timisoara au documentat activitatea infractionala a patru persoane, banuite de comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, supunerea la munca fortata sau obligatorie, folosirea serviciilor unor persoane exploatate si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

In fapt, in perioada septembrie – decembrie 2013, membrii gruparii infractionale, trei romani — Grigorescu Cristina, Stoica Remus Ovidiu şi Grigorescu Theodor Costin — şi cetaţeanul italian Galli Ilario Ivano,, cu varste intre 28 si 52 de ani, ar fi recrutat, transportat si exploatat mai multe persoane, de nationalitate romana, in Emiratele Arabe Unite, unde le-ar fi obligat sa presteze servicii in interesul lor.

Recrutarea s-ar fi realizat prin intermediul unei societati comerciale, cu sediul in Timisoara, administrata de un cetatean italian, prin postarea anunturilor pe site-uri online sau publicarea in ziare locale din judetele, Alba, Constanta, Dolj, Timis si Harghita.
Victimelor le era prezentata o oferta de munca in domeniul constructiilor, cu un salariu de 1.500 de dolari pe luna, un program de opt ore pe zi, cu plata pentru orele suplimentare efectuate, cazare intr-un loc decent.
Ajunse in Dubai, persoanele erau cazate in conditii improprii si fara a fi remunerate pentru serviciile lor.
Pana in prezent au fost identificate 22 de victime.
In cursul zilei de 28 aprilie, s-a dispus retinerea pentru 24 de ore a trei dintre membrii gruparii, care vor fi prezentati magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.