Sclavie cu timisoreni in Emilia Romagna

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.09.2012 08:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii au depistat şi identificat un tânăr pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de sclavie. 

În data de 13.09.a.c. poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, împreună cu lucrători de la Lugoj, l-au depistat pe N.D. Rafaiel, de 22 de ani, din Timişoara, pe raza localităţii Măguri, judeţul Timiş.
Suspectul era dat în urmărire internaţională întrucât, în cursul anilor 2010-2011, împreună cu A. Nelu, de 33 de ani, din Timişoara, H.S. Petru, de 35 de ani, din sat Măguri, şi L. Paris, de 43 de ani, din Constanţa, au constituit o organizaţie criminală în scopul exploatării mai multor copii români.
Aceştia au ţinut minorii în stare de sclavie, punându-i la cerşit în diferite centre comerciale şi locuri turistice, de-a lungul coastei Emilia Romagna, din Italia.
Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara cu propunere de arestare preventivă, ceilalţi trei suspecţi aflându-se încarceraţi în Penitenciarul Timişoara, fiind condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

***

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus pe baza semnalării în Sistemul Informatic Schengen transmisă de către Biroul SIRENE, reţinerea numitului Nicoară Darius Rafaiel faţă de care autorităţile judiciare italiene au emis mandat de arestare europeană pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi sclavie.

Din actele transmise de autorităţile solicitante rezultă că Nicoară Darius Rafaiel împreună cu alte persoane, a constituit o organizaţie criminală cu scopul de a exploata minori români, pe care îi ţinea în stare de sclavie şi îi punea la cerşit în centre comerciale sau în locuri turistice.

Persoana reţinută a fost prezentată Curţii de Apel Timişoara cu propunere de arestare preventivă provizorie pe o perioadă de 5 zile, urmând ca în acest termen sa fie înaintat mandatul european de arestare, tradus în limba română, pentru a se pune în discuţie predarea persoanei urmărite.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.