Screening vascular gratuit la Spitalul Judetean

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.05.2013 13:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, a demarat un program de screening pentru persoanele cu risc de a dezvolta boală arterială periferică.
Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara şi Asociaţia CompasX, asociaţie înfiinţată pentru susţinerea luptei de reducere a numărului de amputaţii, demarează, începând de miercuri, 22 mai, un program de screening pentru persoanele cu risc de a dezvolta boală arterială periferică.
La programul de screening vor participa, pe bază de voluntariat, aproximativ 20 de medici specialişti şi rezidenţi în chirurgie vasculară, medici specialişti şi rezidenţi în cardiologie şi specialişti în ecografie.
Programul de screening va cuprinde o consultaţie de chirurgie vasculară, un test Doppler pentru boala arterială periferică, măsurarea tensiunii arteriale şi a ritmului inimii, teste sanguine pentru colesterol, lipide, glicemie, uree şi creatinină şi ecografie Doppler carotidiană şi aortică.
Medicii recomandă screeningul vascular pentru a depista din timp afecţinile vasculare. Aţi putea avea risc de a dezvolta boală vasculară periferică, afecţiune gravă, cauzată de lipsa de vascularizaţie la nivelul membrelor inferioare.
În ciuda noilor descoperiri în medicină, pe parcursul ultimului deceniu, numărul total de amputaţii majore de membru inferior a fost în continuă creştere.
Fiind una dintre complicaţiile de temut ale bolii arteriale periferice, cu un impact deosebit asupra vieţii pacienţilor, amputaţia majoră de membru are o mortalitate de 50% la doi ani de la eveniment.
Specialiştii precizează că depistarea factorilor care pot determina apariţia bolii şi, dacă este nevoie, tratamentul timpuriu al acestei afecţiuni ajută pacienţii să trăiască mai mult, să aibă o stare de sănătate mai bună şi o calitate mai bună a vieţii.
Programul se va desfăşura în Ambulatorul Spitalului Clinic Judeţean Timişoara, camera 1 şi este gratuit. Doritorii se pot programa la numărul de telefon 0745308086.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.