SCRISOARE de MAMA DISPERATA de ABERATIILE din SCOLILE din ROMANIA. #REZIST psihic. Nu permit nimanui sa-mi incalce drepturile!....

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.02.2018 08:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Ana Stefan:

#REZIST psihic aberatiilor din scolile romanesti

„Formulare care ar trebui semnate de parinti si in cazul in care optiunea privind orele de religie este neparticiparea, circula in cel putin una din scolile din Romania...

In aceasta dimineata, am avut surpriza de a primi de la fiul meu un formular trimis de la scoala, formular pe care trebuia sa-l completez si sa-l semnez.
Continutul acestuia se refera la participarea sau neparticiparea la orele de religie.
Cu toate ca la inceputul anului scolar am completat optiunea de neparticipare intr-un tabel, acum, la sfarsit de ianuarie, vine un formular nou.
Ma intreb care este ratiunea pentru o asemenea actiune din partea conducerii scolii?
Nu pot sa nu analizez situatia asa cum fac in cazul tuturor aberatiilor cu care ma confrunt.
Multiplele hartii, formulare si declaratii solicitate in scoli si in alte institutii, dupa parearea mea, sunt cerute cu scopul de a-i face pe incompetentii lor conducatori sa se simta acoperiti.
Nu stiu cat de acoperiti se simt cu adevarat atunci cand indosariaza maculaturile respective, dar in zelul lor de a-si apara dosurile, calca in picioare drepturi si libertati cetatenesti si nu de putine ori legea.
Decizia mea, luata cu multa vreme in urma, a fost de a nu permite nimanui sa-mi calce in picioare drepturile.

Acest lucru mi-a facut viata mult mai grea, dar nu as putea spune ca actiunile pe care trebuie sa le intreprind sunt plictisitoare.
Dar nu faptul ca ele sunt interesante ma face sa merg mai departe, ci constatarea ca aducand argumente logice, personajele cu care discut sunt puse in situatia de a gandi, de a analiza si de a argumenta.
Nu de putine ori in urma discutiilor mi-au dat dreptate.
Cred ca este important ca fiecare dintre noi sa fie atent, sa participe si sa-i pese de ceea ce se intampla in jur.
Acest lucru inseamna multe: sa reactionam cand cineva arunca gunoi pe jos, sa mergem la vot, sa nu semnam formulare aberante, sa ne sustinem punctul de vedere.
Privind formularul din aceasta dimineata, am scris cateva cuvinte pe el, in esenta un mesaj clar ca este nevoie de solicitare si semnatura daca doresc ceva, nu daca nu doresc.
Urmatoarea actiune va fi sa scriu conducerii un mail in care sa-mi prezint punctul de vedere”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.