Se aterizeaza si se decoleaza din nou pe Aeroportul International din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.09.2013 15:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In urma finalizării lucrărilor de reparaţii curente la pista de decolare/aterizare de pe Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, începând de duminică, 01.09.2013, ora 17, aeroportul redevine în totalitate operaţional.
Prima cursă care va ateriza pe aeroport este cea a companiei aeriene Lufthansa, la ora 17.25, dinspre destinaţia Munchen.
Prima cursă care va decola la ora 18, aparţine aceleiaşi companii aeriene şi se îndreaptă spre aceeaşi destinaţie, Munchen.
Odată cu finalizarea lucrărilor de reparaţii curente la pista de decolare/aterizare, de astăzi, 1 septembrie a.c., Aeroportul Internaţional marchează încheierea lucrărilor demarate în octombrie 2012 – considerată a fi prima etapă a lucrărilor, cât şi a lucrărilor aferente celei de-a doua etape începută în 15 iunie a.c. şi desfăşurată în trei perioade de timp consecutive: 15 iunie – 24 iulie a.c., 25 iulie – 24 august a.c., 24 august (ora 20) – 1 septembrie a.c (ora 17).
De asemenea, în perioada lucrărilor s-a realizat şi refacerea sistemului de electroalimentare şi a configuraţiei sistemului de balizaj luminos.

“Lucrările de reparaţii curente la pista de decolare/aterizare s-au desfăşurat în parametrii tehnico-economici contractaţi. Urmare a finalizării lucrărilor şi refacerea stratului asfaltic a crescut siguranţa zborului şi nu în ultimul rând confortul pasagerilor la decolarea sau aterizarea aeronavelor. Dimensiunile pistei de decolare-aterizare, care sunt de 3500 m lungime şi 45 m lăţime, şi studiul de expertiză a capacităţii portante, realizat în iulie-august 2012, certifică operarea în siguranţă a aeronavelor de orice capacitate”, declară Dan Idolu, director al Aeroportului Internaţional Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.