Se cauta antreprenori in zonele rurale

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.06.2014 14:13 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza conferinta de lansare a Proiectului ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, in data de 5 iunie, ora 11, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piata Victoriei nr. 3.

Proiectul vizeaza imbunatatirea calitatii resurselor umane in zonele rurale, in contextul asigurarii unui suport eficient si de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare in activitati non-agricole in Regiunile Vest, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est si Centru si se adreseaza persoanelor inactive, persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta, somerilor, managerilor si angajatilor din mediul rural, cu atentie deosebita pentru tinerii din mediul rural - viitori intreprinzatori care pot genera dezvoltare locala si oportunitati de ocupare si pentru femei, in vederea cresterii sanselor acestora de a fi ocupate in alte sectoare decat agricultura de subzistenta.

Avand in vedere ca proiectul sustine dezvoltarea culturii antreprenoriale in zonele rurale din regiunile vizate de proiect, se vor implementa activitati de promovare a antreprenoriatului, programe de formare si consiliere, precum si alte servicii suport pentru dezvoltarea antreprenoriatului pentru persoanele care doresc sa demareze o afacere in zonele rurale.
Rezultatele asteptate in proiect vor contribui la dezvoltarea unei retele profesionale care sa facilitize accesul persoanelor din grupul tinta la schimbul de bune practici si adaptarea in functie de regiune, avand ca rezultat dezvoltarea lor profesionala cat si a acelora care vor initia activitati economice non agricole independente.

De asemenea, crearea unui Centru de Consiliere si Orientare Profesioanala in Regiunea Vest si a unui punct regional al Centrului in Regiunea Nord-Est va sprijini persoanele din grupul tinta sa inceapa o activitate independenta sau sa obtina un loc de munca in domeniul non-agricol, fapt ce reprezinta un beneficiu major pentru tinerii din mediul rural aflati in cautarea unui loc de munca, pentru someri sau persoane ocupate in agricultura de subzistenta, in special femei.

La eveniment, vor participa reprezentanti ai partenerilor de proiect, firme membre ale CCIAT, reprezentanti ai unor servicii publice deconcentrate care işi pot aduce aportul in implementarea proiectului, mass media, reprezentanti ai primariilor din judet unde exista persoane care pot beneficia in mod gratuit de programe integrate de formare profesionala, de consiliere si orientare profesionala, de cursuri de initiere in utilizarea calcularorului si de progame de calificare in domeniul TIC.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.