Se cauta... o padure cu fonduri europene

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.07.2014 13:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii au efectuat sase perchezitii pe raza a trei judete, la sediile unor societati comerciale ai caror administratori sunt banuiti de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, intr-un caz vizand accesarea de fonduri europene.
    
In cursul lunii februarie a.c., Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a dispus inceperea urmaririi penale intr-un dosar in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, pentru modul defectuos in care s-a derulat proiectul ,,Imbunatatirea calitatii mediului, prin impadurirea terenurilor agricole degradate constituite in perimetrul de ameliorare a comunei Cenad, judetul Timis”.
La data de 27 martie a.c., politistii au efectuat o perchezitie la sediul Primariei din Cenad, ai carei angajati sunt banuiti ca ar fi accesat 2.000.000 de lei, in baza proiectului ce viza impadurirea unor suprafete de teren cu diferite specii de puieti, iar potrivit raportului intocmit de Curtea de Conturi Timis, investitia  nu s-ar fi materializat.
In urma cercetarilor, s-a stabilit ca, din suma totala, angajatii institutiei ar fi utilizat 1.035.000 de lei, bani care nu pot fi justificati in evidentele contabile.

Extinzand cercetarile, pe 8 iulie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, au efectuat sase perchezitii pe raza judetelor Timis, Gorj si Mehedinti, la sediile si punctele de lucru a patru societati comerciale care ar fi fost contractate sa efectueze lucrari pe terenurile respective.

Reprezentantii societatilor au fost condusi pentru audieri la sediul Parchetului Curtii de Apel Timisoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.