Se face DEZINSECTIE. Mai intai zona centrala. Daca mai e timp, se va face si in restul Timisoarei!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.06.2016 10:35 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primaria Municipiului Timisoara a anunţat ca se continua lucrarile de aplicare a tratamentelor de dezinsectie pe domeniul public al municipiului Timisoara pentru prevenirea aparitiei virusului Zika.

Precipitatiile abundente si temperaturile ridicate din ultima perioada au determinat conditii favorabile de inmultire a insectelor producatoare de disconfort pentru populatie, fapt pentru care este absolut necesar luarea masurilor de combatere a acestora.
Substantele folosite sunt avizate de Ministerul Sanatatii prin Comisia Nationala de Biocide si nu pun in pericol populatia si animalele.
Totusi, crescatorii de albine din municipiul Timisoara sunt atentionaţi sa limiteze pe cat posibil zborurile acestora, deoarece in conditii de soare puternic pot fi afectate albinele aflate in zbor.    

Actiunea va continua cu parcurile din zona centrala si cele de pe malurile canalului Bega, intreaga zona centrala, urmand apoi a fi executate in toate cartierele orasului.
Municipiul Timisoara a fost impartit in 6 sectoare, 3 la nord de canalul Bega si 3 la sud de canalul Bega.

Se recomanda tuturor institutiilor, societatilor comerciale, asociatiilor de locatari si persoanelor fizice sa execute operatiuni de dezinsectie concomitent cu actiunea generala a primariei.
In acest mod se va evita retragerea tantarilor in zone netratate, stiut fiind faptul ca tendinta insectelor este de a se refugia in locurile in care dezinsectia nu a fost efectuata.

In conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007 modificata si completata, cap. VI, Reglementari privind combaterea vectorilor – insectelor pe raza municipiului Timisoara, art. 24, constituie contraventie si se sanctioneaza contraventional cu amenda de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice si de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice urmatoarele fapte:
c) neexecutarea lucrarilor de dezinsectie odata cu actiunile organizate si coordonate de Primaria Municipiului Timisoara, prin operatori in domeniu;
e) executarea unor lucrari  de dezinsectie sau aplicarea de pesticide fara autorizare precum si a substantelor care afecteaza insectele polenizatoare;

In perioada actiunilor, se solicita cetatenilor ca, seara intre orele 21:30-23:30, sa evite traversarea parcurilor, scuarurilor, etc., cand este simtita prezenta utilajelor ce efectueaza dezinsectia terestra.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.