Se fura CARBUNE din VAGOANE cu CAMIOANE de MARE TONAJ. Si se vinde cu 500 lei TONA!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.01.2018 13:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de la transporturi din Timişoara, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Romane, cerceteaza 12 persoane care ar fi sustras aproximativ 300 de tone de minereu de carbune, din trenuri care aprovizionau o centrala.

In dimineata zilei de 18 ianuarie a.c., politistii Serviciului Regional de Poliţie Transporturi Timisoara, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Romane, au efectuat 15 percheziţii domiciliare in judeţul Hunedoara.
Acţiunea s-a desfaşurat in cadrul unui dosar penal care are ca obiect infractiuni de furt de minereu de carbune. 12 persoane sunt cercetate sub aspectul comiterii infractiunilor de furt calificat si complicitate la furt calificat.
O parte dintre persoanele in cauza sunt banuite ca ar fi sustras minereu de carbune din trenuri care aprovizionau o termocentrala, iar alta parte ar fi gestionat transportul si valorificarea minereului catre diversi agenti economici ori persoane fizice.

Din cercetari a reieşit ca transporturile s-ar fi efectuat cu camioane de mare tonaj, un transport putand insuma chiar si 7,5 tone, preţul de vanzare fiind de  aproximativ 500 lei tona.
Astfel, in perioada februarie 2017 – ianuarie  2018, ar fi fost sustrase si valorificate aproximativ 300 de tone de minereu de carbune.

12 persoane au fost conduse la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani, pentru audieri şi dispunerea masurilor legale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.