Se pregateste un Scandal urban, de Dragobete, la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.02.2016 08:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Exista un timp mai bun pentru iubire? Trebuie sa iubeşti mai ales in anumite zile? E obligatoriu sa cumperi flori iubitei  intr-o anume zi de februarie?
 
In 24  februarie sarbatorim Dragobetele, varianta romaneasca pentru Valentine*s Day şi, ramanand in spiritul iubirii care, credem noi, trebuie sa ne insoţeasca zi de zi, Teatrul Naţional din Timişoara propune publicului sau, miercuri, de la ora 19,00, la Studio „Uţu Strugari” un spectacol plin de prospeţime: „Un Romeo si o Julieta – Un scandal urban”, reinterpretarea uneia dintre cele mai cunoscute poveşti de dragoste din istoria literaturii.
 
Adaptarea textului shakespearean mizeaza pe tinerete. Pe tinereţea care se aprinde atat de usor, care iubeste atat de usor, care sacrifica si se sacrifica fara a sta pe ganduri.
”Tinerii actori exploreaza – in interiorul celebrei poveşti – resorturile inefabile şi adesea derizorii care declanşeaza marile cotituri ale vieţii.
Mici orgolii, replici lansate de dragul confruntarii, pasiuni de-o seara care se complica, gustul pentru risc, toate atributele acestui timp minunat care condimenteaza şi lumineaza momentele de cadere in banal ale varstei adulte se transforma in lecţii brutale despre consecinţe.

Acesta e punctul de plecare al spectacolului  „Un Romeo si o Julieta – Un scandal urban”, care deplaseaza accentul poveştii spre aspectul sau declanşator”, arata Codruţa Popov, consultant artistic al Naţionalului timişorean.
 
Spectacolul „Un Romeo si o Julieta – Un scandal urban” este o adaptare a celebrei piese a lui William Shakespeare spusa din perspectiva tinerilor actori Raul Bastean, Cristina Dumitru, Raul Lazarescu, Ionuţ Iova, Denis Hertz, Iulian Carabulea, coordonaţi de cunoscuta actrita Laura Avarvari.
Acestora li se adauga scenografa Geta Medinski şi, nu in ultimul rand, percuţionistul Sebastian Hamburger care semneaza şi sound-designul spectacolului.

Fotografii: Adrian Piclişan / TNTm

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.