Se solicita interventia lui DUMNEZEU prin post si rugaciune. Pentru dreptul la VIATA al celor NENASCUTI...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.02.2018 08:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Campania „40 de Zile Pentru Viaţa” promoveaza cultura vieţii şi se desfaşoara simultan, in perioada 14 februarie - 25 martie 2018, in Timişoara şi in alte 741 de oraşe din 47 de ţari (Statele Unite, Australia, Republica Africa de Sud, Kenia, Hong-Kong, Anglia, Germania, Italia, Croatia, Serbia, Romania, Ungaria, Slovacia, Slovenia, etc).

Locul de manifestare publica, o manifestare tacuta, cu un mesaj pro-viaţa, va fi in faţa Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” (maternitatea Odobescu) din Timişoara, in intervalul orar, zilnic, intre 07:00 – 19:00, cand 3-7 voluntari, reprezentanţi ai societaţii civile, vor fi prezenţi la faţa locului in fiecare moment, timp de 12 ore pe zi, cu pancarte in mana.  o manifestare tacuta, cu un mesaj pro-viaţa.

Campania este bazata, spun organizatorii, pe urmatoarele valori şi practici:
Valori:
• Viaţa este un dar din partea lui Dumnezeu
• Sarcina este un privilegiu şi o oportunitate
• Viaţa umana are valoare de la concepţie pana la moarte
Practici:
• Atragerea atenţiei opiniei publice privind valoarea vieţii şi a faptului ca avortul nu este o masura
contraceptiva
• Mobilizarea comunitaţii in sprijinul dreptului la viaţa al celor nenascuţi
• Conştientizarea comunitaţii cu privire la demnitatea umana
• Solicitarea intevenţiei lui Dumnezeu prin post şi rugaciune

Campania „40 de zile pentru viaţa” de la Timişoara este o campanie civica, iniţiata doar in nume personal de creştini de diferite confesiuni din Timişoara, nu in numele unei Biserici sau al unei organizaţii, instituţii, etc.
Cu toate ca este o campanie civica, desfaşurata in nume personal de creştini din diferite confesiuni,
campania beneficiaza totodata de binecuvantarea IPS Ioan, Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al
Banatului ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe şi de susţinerea Bisericilor creştine de diferite confesiuni din Timişoara: Biserica Romano-Catolica – PS Martin Ross, Biserica Greco-Catolica – Pr. Ioan Chişarau, Biserica Reformata – Parinte Protopop Fazekas Csaba, Biserica Baptista – Pastor Samuel Tuţac, Biserica Penticostala – Pastor Ioan Filip, Bisericile non-denominaţionale – Pastor Cusman Cionca, Biserica Adventista – Pastor Memete Pavel, Biserica Evanghelica – Pastor Adrian Stan, Biserica Creştina dupa Evanghelie – Pastor Gabi Raducan.

Romania este inca pe primele locuri la numarul de avorturi, iar Timişul este pe locul II cu puţin peste 4000 avorturi/an, din care 251 la adolescente intre 15-19 ani, conform datelor Ministerului Sanataţii (furnizate de INS, 2015).
Ţarile cu cea mai mare rata de avort din lume (Institutul Allan Guttmacher, 2009): 1. Vietnam 83,3 avorturi /1000 femei, 2. Romania 78 /1000, 3. Cuba 77 / 1000.
Conform Centrului de Calcul, Statistica Sanitara şi Documentare a Ministerului Sanataţii, se estimeaza ca din 1958 pana in 2008 in Romania au fost avortaţi 22.178.906 copii.
Romania şi Rusia sunt singurele ţari din lume ale caror numar de copii avortaţi a depaşit numarul populaţiei in viaţa.
Romania are una dintre cele mai mari rate a avorturilor şi a mortalitaţii materne din UE – 480 de avorturi la 1000 naşteri, conform OMS (2012) şi este printre ţarile cu cel mai mare numar de adolescente care raman insarcinate.
In fiecare an, sunt avortaţi circa 100 000 de copii, respectiv circa 400 pe zi, ceea ce reprezinta aproximativ 1 din 3 copii concepuţi, iar rata natalitaţii intre anii 1960 şi 2010 a scazut de la 2,3 la 1,3 copii/femeie.
Se estimeaza ca pana in 2050 populaţia Romaniei ar putea scadea pana la 14-16 milioane de persoane.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.