Seara cu Nichita la Casa Studentilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.04.2012 15:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - La 79 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu, Asociaţia „Maxima” împreună cu Teatrul Thespis, prezintă miercuri, 4 aprilie, de la ora 19, “De Dor... de Nichita...”, un spectacol de poezie şi muzică folk pe versurile lui Nichita, pe scena mare a Casei de Cultură a Studenţilor.

Spectacolul, ajuns la a III-a ediţie şi conceput de actorul Claudiu Dogaru, va cuprinde poezii recitate de actorii Petru-Silviu Văcărescu, Adrian Korek, Mirela Puia, Iuliana Crăescu şi Florina Oneţiu, precum şi recitaluri folk ale cantautorilor Vasile Mardare, Cristian Buică, Octavian Bud, Alina Ignat, Adrian şi Cristian Ilie. Evenimentul va cuprinde şi lansarea albumului lui Vasile Mardare „Lasă-mă să te iubesc”. Începută în 2008, această serie de spectacole dedicate marelui poet, se vrea o acţiune de promovare a poeziei de cea mai mare valoare, poezie care se pare că treptat începe să fie uitată sau neglijată chiar şi de manualele şcolare. Îmbinarea cu muzica folk a făcut ca fiecare ediţie desfăşurată până acum, în aceeaşi locaţie, să se bucure de aprecierea publicului prezent (circa 400 de spectatori / eveniment).
Biletele se găsesc la librăria „Caligraf” din holul Filarmonicii „Banatul”.

Nichita Stănescu (31 martie 1933 - 13 decembrie 1983) a fost laureat de patru ori al Premiului Uniunii Scriitorilor din România, în 1975 i s-a conferit Premiul Herder la Viena, iar în anul 1980 a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură.
Marin Sorescu îl descria metaforic ca fiind ,,toată viaţa numai şi numai poezie, cu totul şi cu totul poezie, ca un fluture într-un paradis de polen”.
Pentru Nichita Stănescu, autorul a peste 20 de volume de poezii, printre care, ,,Sensul iubirii”, ,,Necuvintele”, „O viziune a sentimentelor”, ,,Noduri şi semne”, ,,Ordinea cuvintelor” sau ,,Opere imperfecte”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.