Seara legendelor la Timisoara: Smokie si Pasarea Colibri VIDEO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.04.2016 13:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Cel mai sonor eveniment al primaverii aduce la Timişoara o trupa legendara: SMOKIE va concerta in sala Filarmonicii Banatul joi, 19 mai 2016, de la ora 20.

”Avem o emoţie puternica, un feeling special cand cantam in Romania, legate, cred eu, de energia publicului, de reacţia lui la muzica noastra, de atmosfera extraordinara a tuturor concertelor noastre aici, iar prilejul de a canta in oraşul care a schimbat istoria contemporana a acestei ţari, in care a renascut libertatea, inclusiv libertatea de a asculta muzica rock, muzica Smokie, e o mare bucurie pentru noi”, declara chitaristul şi compozitorul Mick McConnell.

Artiştii britanici promit un show de excepţie, 100% live, in care fanii lor vor putea asculta hit-uri ce au scris istoria muzicii rock europene, dominand topuri inca din anii ’70, piese ca ”Living next door to Alice”, “Mexican girl”, “I’ll meet you at midnight” sau “Oh, Carol”, dar şi melodii de pe cel mai recent material discografic al formaţiei, albumul “Take a Minute”, ce inregistreaza un mare succes in intreaga lume.

”Suntem adesea intrebaţi  daca nu ne plictisim sa cantam mereu, de atatea ori, aceste melodii. Raspunsul este categoric nu, pentru ca de fiecare data  urcam pe scena intr-o ţara diferita, un oraş diferit de cele  dinainte, in faţa unei audienţe diferite, iar reacţia publicului, emoţia lui este unica, la fel şi emoţia noastra. Este fantastic sa canţi şi sa-i faci pe oameni fericiţi”, susţine solistul vocal al trupei, Mike Craft.

Legenda Smokie s-a nascut in anii ’60, la gimnaziul St. Bede's din Heaton, Anglia, iar primul nume al formaţiei a fost The Yen.


Din prima formaţie, doar basistul Terry Uttley mai canta astazi in formula actuala, insa din Bradfordul districtului Yorkshire, Smokie a reuşit sa cucereasca lumea, avand milioane de fani pe mapamond şi este astazi una dintre cele mai longevive şi celebre trupe britanice.
Succesul colosal al formaţiei a inceput in 1975 gratie celui de-al doilea album al sau, "Changing All the Time".
Printre şlagarele trupei britanice se regasesc piesele "If You Think You Know How to Love Me", "Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me" şi "Lay Back in the Arms of Someone"

La Timişoara, in deschiderea concertului din sala Capitol, Smokie are ca ”guest star” una dintre cele mai valoroase trupe romaneşti: Pasarea Colibri.
Biletele pentru eveniment au, in funcţie de loc, preţuri intre 100 şi 400 de lei şi s-au pus in vanzare la agenţiile Filarmonicii, Operei, Teatrului Naţional din Timişoara şi online in reţeaua Eventim.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.