Seatbelt Operation la ...Politia Rutiera

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.09.2012 09:13 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 10-16.09.2012, poliţiştii rutieri au efectuat controale privind respectarea normelor rutiere şi a perioadelor de conducere şi de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane.
Cu această ocazie au fost controlate 181 de autovehicule, fiind sancţionaţi 37 de conducători auto pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice. A fost reţinut un permis de conducere pentru nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric.
În cadrul acţiunii „Seatbelt Operation”, în zilele de week-end, rutieriştii au aplicat 518 sancţiuni contravenţionale, dintre care 171 pentru nefolosirea centurii de siguranţă pe timpul deplasării şi 191 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.
Au fost reţinute 25 de permise de conducere ale celor care au călcat pedala de acceleraţie prea tare, n-au acordat prioritate pietonilor sau vehiculelor sau n-au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.
Spre exemplu, K.R. Traian, de 28 de ani, din Oradea, a condus o autoutilitară pe strada Circumvalaţiunii, iar la intersecţia cu strada Calea Aradului a pătruns şi traversat, fără a respecta semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.