Sebastian Arnold - drums si electro

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.05.2012 14:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Centrul Cultural German Timişoara şi clubul timişorean Setup Venue vă invită în seara de 15 mai 2012, la ora 21, la clubul Setup Venue (str. Pestalozzi, nr. 22) la un drumset live experimental cu artistul Sebastian Arnold din Berlin.

Sebastian Arnold aduce pe scenă un one-man-performance cu tobe, sintetizatoare şi o electronică proprie, spărgând graniţele dintre muzica electro, post-rock, jazz şi indietronica. Conectând drumset-ul la instrumentalul electronic, el reuşeşte o combinaţie a tuturor acestor genuri muzicale. Prin suprapunerea loop-urilor, sample-urilor realtime şi folosind sintetizatoarele, izbuteşte să improvizeze precum un muzician de jazz. Ceea ce rezultă până la urmă este un flux de energie al muzicii electronice IDM.
Ideea unui drumset conectat a lansat-o în anul 2008 sub numele de „mad scientist drummer“, iar albumul cu acelaşi nume a devenit în scurt timp un indiciu ascuns pentru scenele muzicii experimentale şi electronice berlineze. Artistul a scos mai multe albume sub propriu său label beeah-music, printre care şi cele două albume solo "mad scientist drummer" şi "Attempt to change a running system e.p.", iar muzica sa este deseori întâlnită ca soundtrack în filme internaţionale. Muzicianul berlinez îşi petrece o bună parte din timpul său în turnee prin cluburile din Germania şi din restul Europei, iar pe timpul verii îşi prezintă muzica unui public lărgit în cadrul diverselor festivaluri de muzică.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.