Securitate si sanatate pentru fermieri

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.11.2011 10:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Zeci de fermieri din zona de vest a României au şansa să participe la cursuri de formare profesional, în urma cărora vor putea identifica soluţii pentru problemele de siguranţa şi protecţie la locul de muncă.

Centrul pentru Promovarea Învăţării Permanente din Timişoara derulează, din fonduri europene, programul LLP Transfer de Inovaţie, proiectul 'Contribuţie la dezvoltarea competenţei sociale la locul de muncă în sectorul agricol. Sănătate în SIGURANŢĂ la locul de muncă'.
Cursurile de formare au fost dezvoltate de Fundaţia FUNDAGRO, din Spania - zona Navarra, şi fac referire la securitatea şi sănătatea la locul de muncă, la prevenirea riscurilor în agricultură pentru fermieri şi persoanele implicate în muncile agricole.
Din zona de vest a ţării, vor fi selectaţi între 30 şi 40 de fermieri, care vor urma cursuri în judeţul Timiş. În funcţie de nevoile acestora, anul viitor va fi stabilită materia de curs, urmând ca în 2013 să aibă loc formarea propriu-zisă.
CPIP Timişoara a început să promoveze acest proiect în zona de vest şi să identifice fermieri interesaţi să facă parte din acest proiect.
Parteneri în acest demers mai sunt şi Consiliul Organizaţiilor Agriculturale din Bulgaria, Centrul European de Calitate din Bulgaria şi Asociaţia Iniţiativelor pentru Dezvoltare Regională 'Lacjum' din Cracovia-Polonia.
Date de contact pentru mai multe detalii: Centrul pentru Promovarea Învăţării Permanente - CPIP, www.cpip.ro, e-mail: contact@cpip.ro, tel. +40744197907.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.