Sensibilitate artistica... la Penitenciarul din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.03.2014 11:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Joi, 6 martie  2014, incepand cu ora 10, Penitenciarul Timisoara organizeaza vernisajul expozitiei ”Oda pentru ea”, la Biblioteca Judeteana Timis (sectia de arte Deliu Petroiu), in incinta Bastionului Theresia, Corp C.
Expozitia contine tablouri, felicitari si diverse obiecte decorative specifice lunii lui Martisor.
La aceasta activitate, dedicata Zilei de 8 Martie - Ziua Internationala a Femeii, vor participa 18 persoane private de libertate, care vor avea astfel oportunitatea de a-si manifesta in mod direct aprecierea fata de cele mai importante fiinte din viata lor.
In timpul detentiei, una dintre problemele majore cu care se confrunta persoanele aflate in executarea unei pedepse privative de libertate este aceea a restrangerii relatiilor sociale cu mediul de suport sau chiar a rupturii acestora, iar activitatile organizate in comunitate contribuie la pastrarea legaturilor familiale si sociale.
Scopul actiunii este acela de crestere a nivelului de informare si cultura generala a persoanelor private de libertate, dezvoltarea si stimularea expresivitatii si creativitatii, precum si  mentinerea legaturii cu comunitatea.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.