Serviciu de primire in regim de urgenta pentru victimele violentei in familie din Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.02.2012 16:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Nevoile identificate în judeţul Timiş cu privire la extinderea fenomenului de violenţă în familie, a consecinţelor generate asupra victimelor violenţei în familie (femei şi copii) impune dezvoltarea unui serviciu de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie. 

Activităţile desfăşurate în acest tip de serviciu vizează protejarea victimelor de agresor, cazare pe perioadă determinată, îngrijire, asistenţă de specialitate: psihologică, medicală, juridică în vederea protejării, reabilitării şi integrării în societate a victimelor violenţei în familie.
Datorită rezultatelor foarte bune obţinute, în cadrul colaborării cu Asociaţia ”Generaţie Tânără” (Unga-Liv), a experienţei lor în domeniu, a disponibilităţii implicării şi în acest nou proiect, Consiliul Judeţean Timiş propune reorganizarea Centrului de asistenţă şi protecţie a victimelor traficului de persoane în Centrul de asistenţă şi protecţie a victimelor traficului de persoane şi victimelor violenţei în familie cu 2 componente funcţionale:
1. Serviciul de asistenţă şi protecţie a victimelor traficului de persoane cu o capacitate de 30 locuri;
2. Serviciul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie cu o capacitate de 25 locuri.

În urma discuţiilor purtate cu conducerea Asociaţia ”Generaţie Tânără” (Unga-Liv) se propune, de comun acord, ca activităţile acestui Centru de asistenţă şi protecţie a victimelor traficului de persoane şi victimelor violenţei în familie să fie desfăşurate în cadrul unei convenţii de colaborare care se va încheia între D.G.A.S.P.C. Timiş şi Asociaţia ”Generaţie Tânără” (Unga-Liv) în care se vor preciza atribuţiile şi responsabilitatea fiecărei părţi, în condiţiile legii.
Costurile de funcţionare a Centrului de asistenţă şi protecţie a victimelor traficului de persoane şi victimelor violenţei în familie vor fi suportate de către Asociaţia ”Generaţie Tânără” Unga-Liv (personal, hrană, servicii medicale, medicamente, echipamente, etc.), iar D.G.A.S.P.C. Timiş va asigura plata cheltuielilor pentru asigurarea energiei electrice, termice, apă, canal, salubritate şi servicii de pază, obligatorii pentru aceste tipuri de servicii.
Deasemenea, se propune darea în în folosinţă gratuită, pe termen de 5 (cinci) ani către Asociaţia „Generaţie Tânără” (Unga-Liv), a imobilului situat în Recaş, str. Uzinei nr. 324, înscris în CF nr. 5761 Recaş, în suprafaţă construită de 972 mp şi a terenului aferent din domeniul public al judeţului Timiş. În limita spaţiului disponibil, Asociaţia „Generaţie Tânără” (Unga-Liv) va putea organiza şi desfăşura şi alte activităţi de protecţie socială în interesul locuitorilor judeţului Timiş şi oraşului Recaş.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.