Sfantul Sava va fi celebrat la cele trei biserici ortodoxe din Timisoara...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.01.2014 15:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Uniunea Sarbilor din Romania il sarbatoreste si anul acesta pe Sfantul Sava, intemeietorul bisericii si statalitatii sarbe si ocrotitorul scolilor sarbesti de pretutindeni.

Astfel, in zilele de 24, 25, 26 si 27 ianuarie vor avea loc academii festive si spectacole in cinstea Sfantului Sava la Resita, Arad, Sannicolau Mare, Moldova Veche si Timisoara, unde isi vor da concursul corurile si formatiile culturale sarbesti din Timisoara, Sannicolau Mare, Sanmartinu Sarbesc, Dinias, Petrovo Selo, Stanciova, Varias, Sanpetru Mare, Felnac, Resita, Arad-Gai, Moldova Veche, Socol, Svinita si Radimna.

Sarbatoarea centrala a Sfantului Sava va avea loc la Opera Nationala din Timisoara in 27 ianuarie, incepand cu ora 19.
Dupa academia festiva ,,Cuvant despre rugaciune, mantuire şi dragoste”, cu participarea corului mixt al Catedralei Ortodoxe Sarbe din Timisoara, Studioului de teatru sarbesc din Timisoara, va avea loc spectacolul artistic cu participarea formatiilor „Mladost”, „Temisvarski spomenari”, Orchestra populara „Mladost” din Timisoara, „Sv.Sava” si orchestra de tamburasi „Batini beciari” din Sinnicolau Mare, „Kruna” din Sinmartinu Sarbesc, va avea loc traditionalul bal de Sfantul Sava.

Organizatorii asteapta si anul acesta printre invitati pe reprezentantii administratiei locale, oaspeti din Serbia, intelectuali si oameni de cultura sarbi, un numeros public si, ca de fiecare data, multi tineri.
Printe invitatii de onoare se va afla si ambasadorul Republicii Serbia la Bucuresti, Branko Brankovic, si consulul general al Republicii Serbia la Timisoara, Lazar Manojlovic.
In ziua in care se sarbatoreste Sf. Sava va avea loc, la cele trei biserici ortodoxe din Timisoara si alte 53 de biserici si 5 manastiri sarbesti din Romania, Sfanta Liturghie, dupa care va fi taiat colacul, iar peste tot nasii vor fi elevii sarbi.
O festivitate deosebita va avea loc la Liceul „Dositei Obradovici” din Timisoara in ziua de 27 ianuarie, de la ora 13.30, unde nasi si gazde vor fi elevii claselor a X-a.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.