Sfarsit de sezon la Timisoara cu Marius Chivu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.10.2014 19:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Joi, 23 octombrie, ora 16:00, in libraria Carturesti Mercy se ajunge la „Sfirsit de sezon” cu Marius Chivu si Robert Serban.
Cea mai recenta carte semnata Marius Chivu reuneste 11 povestiri despre singuratate, boala si moarte.
„Sfirsit de sezon” este titlul tuturor prozelor si le reflecta, la un anumit nivel al semnificatiei, pe fiecare in parte. Autorul a gandit acest volum ca un intreg omogen tematic, nu doar ca o colectie de proze puse laolalta.

„Revino-ti in simturi, Talia! Asta ti-as spus cu adevarat cind am citit mesajul tau de duminica, tu ai fi continuat cu ceva grav, cumva grav, eu as fi replicat ca nu e chiar asa, tu m-ai fi incercat cu un „cit de cit”, te-as fi scuipat in gluma, m-ai fi facut tolomac, Telemah, te-as fi corectat eu, am fi ris, as fi plonjat peste tine si n-am fi ajuns niciunde o data in plus, ceea ce admit, mi-ar fi convenit de minune; in fine, stim amindoi cum decurg discutiile noastre in contradictoriu: exemplar!
Ma tem insa ca de data aceasta trebuie sa-ti vorbesc pina la capat, nemailasind nimic in voia sugestiei. Am admirat intotdeauna indrazneala cu care ai tacut, niciodata nu poti fi suficient de prudent cu vorbele, si poate consideri ca mesajul tau pe private (n-am uitat cum am convenit ca atunci cind ne vom desparti sa folosim ultimele tehnologii de comunicare), mesajul tau neechivoc, si totusi de o politete lasa, nu merita o alta risipa de cuvinte (de altfel, esti indreptatita sa speri asta, altfel nu l-ai fi scris cum l-ai scris). Nu sunt atit de naiv incit sa cred ca, de vreme ce nu ma vrei pentru ceea ce sint, o sa ma doresti dintr-o data pentru ceea ce-ti spun.” (fragment din „Obiecte pierdute”)

Marius Chivu este scriitor, traducator si cronicar literar.
A debutat publicistic cu recenzii literare in anul 2000 in revista „Romania literara” si editorial cu volumul de poezie „Vintureasa de plastic”.  
A mai publicat „Ce a vrut sa spuna autorul” si jurnalul de calatorie „Trei saptamani in Himalaya”.
A editat antologia „Best of. Proza scurta a anilor 2000”, a initiat si coordonat proiectul caritabil „Cartea cu bunici”.
Din 2005 este redactor-editor la revista Dilema veche, unde tine cronica literara, si editorialist la revista Elle.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.