Shaking Shakespeare deschide stagiunea la Teatrul German

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.09.2012 11:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Teatrul German de Stat Timişoara deschide stagiunea cu numărul 60 cu producţia de succes „Shaking Shakespeare: o pastorală tragico-comico-istorică", o prelucrare de Lia Bugnar după William Shakespeare, (regia: Radu-Alexandru Nica) marţi, 25 septembrie 2012,la ora 19:30, în sala Teatrului German.

Scenografia creată de Dragoş Buhagiar pentru „Shaking Shakespeare“, a fost laureată 2010 cu premiul UNITER. Echipei de producţie i se mai alătură compozitorul Vlaicu Golcea, coregraful Florin Fieroiu şi secretarul literar Cornelia Winkler.
Imediat după deschiderea stagiunii urmează prima premieră a noii stagiuni: „Ţinuturile joase“, povestiri de Herta Müller, într-o adaptare de Niky Wolcz, Valerie Seufert şi Ulla Wolcz. Premiera are loc sâmbătă, 29 septembrie 2012, la ora 19:30, în sala Teatrului German şi este urmată de încă o reprezentaţie duminică, 30 septembrie 2012, la ora 19:30, de asemenea în sala Teatrului German.
Regia a fost încredinţată lui Niky Wolcz, cetăţean de onoare al oraşului Timişoara. Decorurile au fost create de Helmut Stürmer; costumele de Fehérvári Zsolt. Filmările proiectate în timpul spectacolului stau sub regia şi direcţia de imagine a lui Bogdan George Apetri.
Toate reprezentaţiile se traduc în limba română. Bilete începând cu 18 septembrie la casieria Teatrului German.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.