Si infractorii acceseaza fonduri ... europene, nu-i asa?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.10.2013 13:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La data de 21.10.2013, procurorii DIICOT au efectuat un numar de 10 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane de pe raza judeţelor Prahova, Timiş, Satu Mare, Hunedoara, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, in cadrul unei acţiuni vizand destructurarea unei grupari infracţionale organizate specializata in savarşirea infracţiunilor de inşelaciune, complicitate la inşelaciune, fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals şi fals in declaraţii, toate in forma continuata.
In urma cercetarilor efectuate, prin Rezoluţia din data de 16.10.2013 a fost inceputa urmarirea penala pentru un numar de 26 invinuiţi sub aspectul savarşirii infracţiunilor menţionate.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca invinuitul M.L.F.C, in perioada 2008 — 2011, a iniţiat şi coordonat o grupare infracţionala organizata la care au aderat şi ceilalţi invinuiţi, grupare specializata in savarşirea de infracţiuni contra patrimoniului.
O parte din membrii grupului infracţional organizat a incheiat convenţii de inchiriere a unor autoturisme in strainatate cu societaţi de inchirieri autoturisme, preponderent din Italia, Spania şi Germania, cu scopul de a intra in posesia ilicita a acestora, precum şi de a obţine documentele originale şi cheile autoturismelor.
Aceste autoturisme erau apoi introduse in ţara şi preluate de catre alţi membri ai grupului infracţional organizat , urmand a fi valorificate intr-un timp scurt şi la preţuri cu mult sub preţul pieţei.

Urmatoarea etapa infracţionala consta in incredinţarea acestor autoturisme celorlalţi membri ai reţelei pentru a efectua demersurile preliminare inmatricularii, respectiv prezentarea la Registrul Auto Roman pentru eliberarea carţilor de identitate a vehiculelor şi autentificarea acestora.
Dupa inmatriculare, care se efectua in baza unor acte intocmite in fals de catre membri ai reţelei inca neidentificaţi şi in baza documentelor reale inmanate de catre parţile vatamate (cu ocazia incheierii convenţiilor de inchiriere), autoturismele au fost vandute succesiv, iniţial intre membrii gruparii şi ulterior unor persoane care domiciliaza in Romania induse in eroare cu privire la provenienţa ilicita a bunului cumparat.
Prejudiciul estimat pana in prezent se ridica la peste 750 000 euro. O parte din autoturisme au fost recuperate şi restituite proprietarilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.