Si la Centrul de Reeducare s-a luat Lumina...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.04.2013 21:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Buziaş - La Centrul de Reeducare din Buziaş, din judetul Timis, se afla internati 7 minori sanctionati pentru savarsirea unor fapte penale, totalul minorilor custodiati fiind de 95.
Activităţile derulate cu ocazia Sfintelor Paste au început încă de săptămâna trtecută, prin participarea tinerilor instituţionalizaţi la acţiuni de voluntariat ce au venit in sprijinul unor organizaţii nonguvernamentale, cu implicare in sfera sociala,  dar si a unor familii nevoiaşe din apropierea oraşului Buziaş.
Un grup de 30 de minori din Centrul de Reeducare Buziaş au participat la o excursie organizata in colaborare cu Biserica Baptista Betel, care a vizat un scurt pelerinaj la bisericile din zona si vizitarea Fundaţiei Pro Deo din Otelul Roşu.
Luni, 29.04.2013, tinerii instituţionalizaţi au susţinut, in incinta Centrului de Reeducare Buziaş, un program artistic intitulat „Veniti de luati Lumina!”, la care au fost invitaţi sa participe si copiii de la Centrul de Plasament Casa Andreea din Buziaş.
De asemenea, in Săptămâna Patimilor, adolescenţii custodiaţi vor beneficia de asistenta religioasa a părinţilor parohi ai celor doua biserici ortodoxe din Buziaş, Biserica Naşterii Maicii Domnului si Biserica Sfinţilor Apostoli Petru si Pavel, fiind spovediţi, împartăşiţi si pregătiţi spiritual pentru evenimentul crestin ce va urma.
Activităţile derulate în Centrul de Reeducare Buziaş, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, se vor încheia luni, 6 mai, prin participarea unui grup de 30 de minori internaţi la acţiunea „Un Paşte pentru fiecare”, organizat la Timişoara de către Biserica Betel.
Derularea unor astfel de activităţi au ca scop, pe lângă reeducarea prin artă şi religie, crearea unei atmosfere de sărbătoare care să-i apropie pe tinerii internaţi în Centrul de Reeducare Buziaş de familie, de obiceiuri şi tradiţii, de biserică şi să-i sensibilizeze în raport cu problemele şi nevoile semenilor lor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.