Si oamenii strazii sarbatoresc Ziua Nationala la Timisoara...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.11.2013 13:37 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţia Locala Timişoara va asigura şi in acest an, incepand cu data de 02.12.2013, cu serviciu permanent, ordinea şi liniştea la adapostul amenajat pe timp de iarna pentru oamenii strazii pe str. Invaţatorului nr. 2, in incinta punctului termic aparţinand de Colterm SA.

La fel ca şi in anii trecuţi, pe perioada sezonului rece autoritaţile sprijina persoanele fara adapost pentru a evita cazurile de hipotermie şi chiar deces in randul acestora.
Astfel, poliţiştii locali vor acţiona in strada in cadrul acţiunilor de identificare a cerşetorilor şi oamenilor strazii, dupa care ii vor transporta pe cei care nu deţin un acoperiş pe str. Invaţatorului nr. 2.

Persoanele depistate consumand aurolac vor fi in continuare predate cadrelor medicale de la unitaţile de urgenţa pentru dezintoxicare.
Minorii vor fi predaţi in continuare la Centrul de zi şi de noapte de pe str. I. Slavici, la adapostul de pe str. Invaţatorului fiind cazaţi numai adulţi.
De asemenea, şi in acest an Cantina de Ajutor Social le va o oferi o masa constand din sandwich-uri si ceai cald, iar reprezentanţii Directiei de Asistenta  Sociala Comunitara le vor asigura  servicii de informare si consiliere. 

Pe langa locaţia de pe str. Invaţatorului şi Centrul de zi şi de noapte pentru copiii strazii de pe str. I. Slavici in cazul minorilor, alte centre care asigura adapost pentru adulţii care reprezinta cazuri sociale cu probleme sunt Fundaţia Timişoara 89 de pe spl. N. Titulescu nr. 2 şi Azilul de noapte Caritas de pe str. C. Brancoveanu nr. 50.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.