Si studentii din Timisoara se pot inscrie la Premiile Excelentei in Educatie

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.04.2014 13:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In cadrul celei de-a VII-a editii a Congresului Studentilor din Romania, care va avea loc in data de 17 mai 2014, la Bucureşti, vor fi decernate Premiile Excelentei in Educatie.

Premiile Excelenţei in Educaţie este o competiţie care premiaza calitatea şi excelenţa in educaţie.
Evenimentul işi propune sa aduca impreuna studenţi, profesionişti şi personalitaţi ale societaţii academice din Romania pentru a facilita dezvoltarea unui nou model de societate in ţara noastra.
In cadrul acestei competiţii se pot inscrie studenţi din instituţii de invaţamant din Romania care aparţin domeniilor prezentate in cadrul categoriilor de concurs.
Concursul dispune de un numar de zece categorii la care studentii se pot inscrie.

Calendarul Competiţiei
Perioada de inscrieri: 7 aprilie - 30 aprilie 2014
Perioada de jurizare: 5 - 11 mai 2014
Decernare premii: 17 mai 2014

Acestea sunt: Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Tehnologia Informatiei, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Sanatate, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Economie şi Business, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Sport, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Inginerie, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Drept, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Arte, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Ştiinţe Sociale, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Ştiinţe Exacte şi Ştiinţe ale Naturii, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Ştiinţele comunicarii.

Printre conditiile de eligibilitate se numara calitatea de student al unei institutii de invatamant superior din Romania, media anului universitar 2012/2013 sa fie minimum 8, performanţa şi recunoaşterea meritelor in comunitatea academica, precum si participare la activitati extracurriculare.
Pe de alta parte, nu sunt considerate eligibile aplicaţiile unor persoane care au fost implicate in scandaluri publice.
Un candidat poate fi recomandat de catre o alta persoana prin completarea formularului de la categoria “Recomanda un student”, urmand sa fie contactat de catre organizatori pentru inscrierea oficiala in concurs. Inscrierea se realizeaza dupa ce un participant va accesa formularul disponibil pe www.congresulstudentilor.ro.

Criteriile de evaluare a aplicaţiilor pentru Premiile Excelenţei in Educaţie fac referire la: performante in domeniul respectiv, implicare in proiecte ce au adus un beneficiu comunitatii din care face parte, distinctii si participari la evenimente academice, implicarea sau initiere de proiecte de educatie nonformala, impactul asupra sistemului educational, coerenta, originalitate si creativitate.
Fiecare categorie va avea un juriu format din 3 - 5 membri (un reprezentant USR, cadre didactice, parteneri sau sponsori), urmand ca pentru fiecare categorie sa fie desemnati 3 finalisti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.