Si un CHINEZ a fost prins la FRONTIERA cu SERBIA. S-a auzit si in CHINA ca se trece usor frontiera cu ROMANIA!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.12.2017 13:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia au depistat un cetatean chinez care a incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania si intentiona sa ajunga intr-un stat din vestul Europei cu ajutorul a patru cetaţeni romani.

In data de 04.12.2017, in jurul orei 05.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, judeţul Timiş, au observat pe raza localitaţii de frontiera Checea, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, doua persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interior.

Ulterior, in apropiere, lucratorii aceluiasi sector au  observat un autoturism care stationa pe marginea drumului in care asteptau trei persoane.
Avand suspiciuni cu privire la prezenta in zona, politistii de frontiera au intervenit pentru retinerea tuturor persoanelor in cauza şi conducerea acestora la sediul sectorului de frontiera pentru cercetari.
In cadrul verificarilor, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza erau cinci barbaţi, dintre care patru cetaţeni romani, cu varste cuprinse intre 31 şi 46 de ani, domiciliaţi pe raza judeţelor Timiş, Satu Mare şi Bacau şi un cetaţean chinez, in varsta de 42 de ani.
La cercetari s-a constatat ca in urma cu o zi, cetateanul chinez  s-a prezentat pentru a intra in tara prin Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, calatorind ca pasager in autoturism impreuna cu cetatenii romani, dar nu i s-a permis intrarea in Romania deoarece nu deţinea o viza valabila, fiind intors pe teritoriul Serbiei.
Drept urmare, cei patru cetateni romani s-au decis sa il ajute pe cetateanul chinez sa treaca ilegal frontiera in Romania, in schimbul sumei de 1000 de euro, pentru a ajunge ulterior intr-un stat din Spatiul Schengen.
     In cauza, poliţiştii de frontiera au luat masura nepermiterii intrarii pe teritoriul Romaniei pe o perioada de 5 ani a cetaţeanului chinez, fiind predat autoritatilor din Serbia, iar cetatenii romani sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti, fiind dispusa totodata masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.