Si viceprimarul de Timisoara sufera de... incompatibilitate acuta

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.03.2015 15:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Agenţia Naţionala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitaţilor de catre 14 foşti sau actuali aleşi locali (cinci primari, un fost primar, doi viceprimari, şase consilieri locali), ca urmare a exercitarii simultane de funcţii şi calitaţi, incalcand, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

Pe lista nominala a celor 14 foşti sau actuali aleşi locali in cazul carora Agenţia a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitaţilor figureaza şi DIACONU DAN AUREL, viceprimar al Municipiului Timişoara.

DIACONU DAN AUREL s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 22 iunie - 18 octombrie 2012, intrucat a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi funcţia de administrator al S.C. SPEED DISTRIBUTION S.R.L., incalcand, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
Persoana evaluata a incalcat, astfel, prevederile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003, potrivit caruia „Consilierii locali […] care au funcţia de […] administrator […] precum şi calitatea de […] asociat la societaţile comerciale cu capital privat […] nu pot incheia contracte comerciale de prestari de servicii, de executare de lucrari, de furnizare de produse […] cu autoritaţile administraţiei publice locale din care face parte […]”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.