Si vine Hrusca Stefan sa colinde noul an. Cu leru si zongora, sa se-auda-n Timisoara...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.11.2015 11:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

”Leru-I ler”, vesteşte  Ştefan Hruşca, şi sarbatorile, cu duioase povesti cu iesle, Prunc Sfant, colacuti, minuni si flori dalbe, cantate curate, ca-n vremile de demult,  se revarsa luminoase in suflete.
Ca in fiecare an, magul colindelor strabate ţara vestind Craciunul şi va ajunge şi la Timişoara: in 21 decembrie 2015, Ştefan Hruşca va concerta, de la ora 20, pe scena Operei Naţionale Romane din Timişoara.
Dascalul de colinde, cum l-a numit poetul George Ţarnea, evoca an de an miracolul nasterii Mantuitorului aducand in inimi lumina sperantei si credinta in datini.  
Din repertoriul celui care impartaşeşte bucuria sarbatorilor  aşa cum Magii aduceau daruri,  nu vor lipsi  cantece indragite ca Florile Dalbe, Trei Pastori, Afara ninge liniştit, Linu-i lin sau Sfanta-i sara de Craciun.

“Este cel mai frumos obicei creştinesc şi romanesc - de a merge sa urezi de bine, pentru sarbatori, celor dragi. Faceţi asta şi  o sa va simţiţi mult mai bine sufleteşte Eu nu doar cant, eu simt fiecare colind” , marturiseşte artistul.

Biletele pentru concertul lui  Stefan Hrusca la Timişoara, in cadrul turneului intitulat ”Leru-I ler”, costa, in funcţie de loc,  60  de lei, 80 lei şi 100 de lei  (categoria VIP) şi s-au pus in vanzare la Agenţia Operei.

Stefan Hrusca s-a nascut in 8 decembrie 1957, la Ieud, in inima Maramuresului, şi este unul dintre cei mai renumiţi interpreţi de muzica folk, cunoscut publicului din Romania mai ales pentru colindele sale.
Pana in 1984, acesta a sustinut peste o mie de spectacole impreuna cu cenaclul Flacara.
 In 1991, s-a stabilit in Toronto, Canada, insa a revenit in fiecare an in ţara, iar colindele sale, cantate cu mare grija pentru filonul autentic, stravechi, lumineaza sarbatorile a mii  de romani.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.