Si-au adus aminte si niste institutii din judetul Timis de Traian Vuia!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.03.2016 14:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Muzeul Banatului va organiza incepand de vineri, 25 martie 2016, de la ora 10, in Sala Multifuncţionala a Consilului Judeţean Timiş, cea de-a IV-a ediţie a simpozionului „TRAIAN VUIA: Pionier al aviaţiei mondiale”.

Simpozionul marcheaza aniversarea a 110 ani de la primul zbor autopropulsat al lui Traian Vuia cu un aparat mai greu decat aerul, in 18 martie 1906, la Montesson, langa Paris şi se bucura de prezenta gen. lt. (r) Dumitru Prunariu.
Evenimentul va fi urmat de vizitarea expoziţiei de pictura ZBORUL, realizata de studenţii Facultaţii de Arte şi Design a Universitaţii de Vest Timişoara.
Cu incepere de la ora 16.30, in Aula Magna a Universitaţii de Vest Timişoara vor fi susţinute prelegeri de catre gen. lt. (r) Dumitru Prunariu, lt. col. (r) Cornelia Prioteasa şi prof. univ. dr. Radu Homescu.

Manifestarea stiintifica este organizata de Muzeul Banatului Timişoara, in colaborare cu Universitatea de Vest Timişoara, Primaria comunei Traian Vuia si Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, filiala Timisoara, sub egida Consiliului Judetean Timis.
Sesiunea de comunicari va avea loc sambata, 26 martie, incepand cu ora 10, la Punctul muzeal dedicat inventatorului roman din localitatea Traian Vuia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.