Si-au plecat politisti la piata...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.02.2013 17:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare  a Fraudelor au aplicat amenzi în valoare de 188.100 de lei şi au confiscat peste nouă tone de legume, în urma unor controale efectuate în cursul dimineţii.
La data de 21 februarie a.c.,  de la primele ore ale dimineţii, ofiţerii de la economic, comisarii Gărzii Financiare şi poliţiştii rutieri au efectuat controale într-un complex comercial şi o piaţă, destinate comercializării legumelor şi fructelor în regim regim en gros şi en detail, care au vizat combaterea activităţilor comerciale desfăşurate prin utilizarea de metode evazionist fiscale.
Cu această ocazie, au fost controlate 25 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate şi 53 de autovehicule, poliţiştii aplicând 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 188.100, pentru efectuarea de acte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită, pentru neemiterea bonului fiscal şi desfăşurarea de activităţi de comerţ cu ridicata şi amănuntul în acelaşi spaţiu.
Totodată, a fost suspendată activitatea a trei societăţi comerciale pe o perioadă de trei luni de zile, fiind confiscate şi 9510 kg de legume şi fructe.
Spre exemplu, S.C. B.F. S.R.L., cu punct de lucru în Timişoara, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20000 de lei pentru efectuarea de acte de comerţ în regim en gros şi cu amănuntul în acelaşi spaţiu comercial şi pentru neemiterea bonului fiscal clienţilor. Totodată s-a dispus interzicerea activităţii de vânzare cu amănuntul.
M. S., în calitate de persoană fizică autorizată, a oferit spre vânzare 2500 kg de ceapă, 619 kg de mere, 1232 kg de cartofi, 395 kg de pătrunjel, 122 kg de hrean, 122 kg de roşii şi 56 kg de ridichi, fără a deţine acte de provenienţă, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1500 de lei. S-a dispus confiscarea mărfii expuse spre vânzare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.