Simulare de Alerta Rapire Copil

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.08.2013 17:35 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Efective din cadrul I.P.J Timiş, I.T.P.F. Timiş, I.S.U. Banat şi voluntari desfăşoară o acţiune de simulare a unui caz de răpire copil.
Scopul este de a evalua reacţia cetăţenilor, a partenerilor publici şi privaţi, cât şi cea a voluntarilor care doresc să acorde sprijin în astfel de situaţii.   

La data de 17 august a.c., între orele 15 -20, în incinta bazei de agrement Monte Carlo, din comuna Şag, va avea loc o simulare a unei situaţii de criză prevăzută în Mecanismul Naţional ALERTĂ RĂPIRE COPIL.
Vor participa efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat al Judeţului Timiş şi voluntari (C.S. Universitatea Timişoara - Secţia Motoparapantă, Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de voluntariat SALVO, West Yacht Club Timişoara, Imprimeria Mirton, Pompierii Voluntari din comuna Şag).  

ALERTĂ RĂPIRE COPIL este un mecanism naţional de alertare a populaţiei în cazul răpirii sau dispariţiei unui copil, în împrejurări în care viaţa sau sănătatea acestuia este pusă în pericol, o campanie iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Ministerul Public şi Centrul Focus, în cadrul proiectului CALLERT, cofinanţat de Comisia Europeană.
Această acţiune vizează simularea unui caz de răpire copil, având ca scop evaluare reacţiei cetăţenilor în cazul declanşării unei alerte de acest gen, viteza de reacţie a partenerilor publici şi privaţi, semnatari ai acestei convenţii, aflaţi pe raza judeţului Timiş, cat şi cea a voluntarilor care doresc să ne sprijine în astfel de situaţii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.