Sistemul penitenciar ofera... locuri de munca stabile

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.03.2014 15:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Penitenciarul Timisoara a demarat, pe 18 martie 2014, campania de informare si recrutare pentru anul scolar si universitar  2014-2015.

Aceasta campanie se adreseaza tinerilor aflati in ultimii ani de liceu si vizeaza cresterea interesului tinerilor pentru o cariera profesionala in cadrul sistemului penitenciar, prin parcurgerea cursurilor disponibile la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, Bucuresti – pentru ofiterii de penitenciare (durata de studii - 3 ani), Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul”, Bucuresti – pentru ofiterii specialisti din domeniul securitatii si informatiilor si din domeniul psihologiei – informatii (durata de studii - 3 ani), Institutul Medico-Militar, Bucuresti – pentru ofiterii medici de penitenciare cu specializarile medicina generala, medicina dentara si farmacie (durata de studii - 6 ani pentru medicina generala si medicina dentara, respectiv 5 ani pentru farmacie), Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”, Sibiu – pentru ofiterii specializati in domenii precum managementul economico-financiar si administratie publica-intendenta (durata de studii - 3 ani), Academia Tehnica Militara, Bucuresti – pentru ofiterii de penitenciare specializati in domeniile calculatoare si sisteme informatice pentru aparare si securitate nationala, transmisiuni, constructii si fortificatii (durata de studii – 4 ani).

De asemenea, tinerii interesati sa urmeze cariera de agent de penitenciare pot opta pentru Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare, Targu Ocna, judeţul Bacau – institutie de invatamant proprie destinata pregatirii agentilor din sectorul operativ (durata de studii - 1 an), dar şi pentru Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre ”Basarab I”, Pitesti – pentru agenti cu specializarile auto, tehnica de comunicatii, operare si mentenanta echipamente informatice, constructii si bucatar (durata de studii - 2 ani).

Informarea tinerilor liceeni se deruleaza la nivel national si se va realiza de catre angajatii sistemului penitenciar din aparatul central si unitatile subordonate, in perioada 17.03-28.03.2014.
Avantajele oferite de aceste institutii de invatamant constau in asigurarea in conditii de gratuitate a cazarii, mesei, echiparii, cursurilor si asistentei medicale pe timpul scolarizarii, precum si a unei solde lunare pe timpul studiilor, precum şi garantia unui loc de munca stabil, dupa absolvire, prin repartizarea intr-o unitate a sistemului penitenciar.

Inscrierea (depunerea dosarului de candidat) la concursul de admitere pentru oricare dintre institutiile de invatamant mentionate anterior, se realizeaza la Biroul resurse umane si formare profesionala din cadrul  Penitenciarului Timisoara, str. Popa Sapca, nr. 7.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.