Situatii de urgenta cu portile deschise

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.02.2014 14:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat al judetului Timis isi deschide portile pentru timiseni, vineri, 28.02.2014, intre orele 10 - 14, la toate subunitaţile din judeţul Timiş, pentru aniversarea Zilei Protectiei civile din Romania.
Anul acesta, se sarbatoresc 81 de ani de la infiintarea primelor structuri de protectie civila din Romania, de la atestarea documentara a primelor structuri cu atribuţii de protecţie civila din Romania, prin Inaltul Decret Regal nr. 468 din 1933 al regelui Carol al II-lea.
***
Tot in data de 28.02.2014, intre orele 14-17, vor avea loc manifestarile consacrate celei de-a 81 aniversari a Zilei Protectiei Civile din Romania organizate de catre Compartimentul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din cadrul Primariei Municipiului Timisoara in locatia Podul Tineretii - Terasa Flora - Debarcader Pelican din municipiul Timisoara.

Manifestarile vor cuprinde activitati de informare avand ca scop prevenirea in domeniul situatiilor de urgenta, prezentarea tehnicii si echipamentelor din dotare, precum si demonstratii interactive in care vor fi implicati copiii.

Vor fi simulate actiuni de salvare de la inaltime si pe curs de apa, invatarea unor tehnici specifice de acordare a primului ajutor, precum si activitati demonstrative de dresaj cu caini de salvare efectuate de catre echipele specializate din cadrul Formatiunii de Interventie Rapida SALVO.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.