Slobodija Odysseia, mon amour...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.03.2014 14:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Compania Bahamut Productions din Viena va sustine spectacolul „Slobodija Odysseia, mon amour!“ in data de duminica, 23 martie 2014, ora 19,30, in sala Teatrului German de Stat Timişoara.

Spectacolul trateaza tema migratiei contemporane, inspirandu-se dintr-un fapt din realitatea sociala: expulzarea romilor in 2010 de pe teritoriul Frantei. Pornind de la „Odiseea“ lui Homer, spectacolul analizeaza teme ca fuga, instrainarea, cautarea, regasirea şi, in final, sosirea. 

Ratacirile şi povestirile din „Odiseea“ lui Homer se intalnesc pe scena cu ratacirile calatorilor din ziua de azi.
La crearea acestui spectacol a contribuit o echipa ampla de artisti, de nationalitati diferite.
Regia este semnata de austriaca Noemi Fischer, iar distributia ii cuprinde pe actorii Sarah Jeanne Babits (Franţa), Thomas Gross (Germania), Noemi Fischer (Austria) si Manuel Quero Castellano (Spania). Compozitia si conducerea muzicala sunt asigurate de Adrian Gaspar, un foarte apreciat pianist, compozitor si aranjor roman, care a emigrat in Austria pe cand avea doar sapte ani, fiind cunoscut pe scenele de jazz din Europa, datorita sound-ului exotic, inspirat din muzica traditionala balcanica, din muzica roma sau din folclorul bulgaresc.
Muzicianul a intemeiat de-a lungul timpului mai multe grupuri, precum Adrian Gaspar Trio sau Adrian Gaspar Orchestra, cu care a concertat in intreaga lume.
Spectacolul se traduce in limba romana.
Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Spectacolul este prezentat in colaborare cu Forumul Cultural Austriac din Bucuresti. Piesa „Slobodija Odysseia, mon amour!“ a fost conceputa pentru Capitala culturala europeana Marseille-Provence 2013, fiind selecţionata şi pentru repertoriul Capitalei culturale europene Košice 2013.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.